Avstrijsko-nemški finale v New Yorku

Foto: Epa dominic thiem
Za Dominica Thiema bo to četrti finale na največji turnirjih, za Alexandra Zvereva pa prvi.
Oglej si celoten članek

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem se je po polfinalni zmagi nad lanskim finalistom Rusom Danilom Medvedjevom s 6:2, 7:6 (7) in 7:6 (5) prvič v karieri prebil v finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

Drugi nosilec, ki je obenem postal prvi avstrijski finalist v zgodovini US Opna, se bo v finalu pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevom.

Thiem se je tako četrtič v karieri prebil v finale enega od turnirjev velike četverice, za zdaj še ni osvojil nobenega.

PR-ovski bebakl "Bolj kot dejanje, me je pri Đokoviću zmotilo nekaj drugega"

Že pred Thiemom si je kot prvi finale na stadionu Arthurja Asha priigral 23-letni Zverev, ki je s tem postal najmlajši finalist po Srbu Novaku Đokoviću leta 2010 s prebojem v finale grand slama.

Obenem je prvi nemški finalist turnirja velike četverice po Rainerju Schüttlerju leta 2003 na OP Avstralije.

Zverev, sicer peti nosilec letošnjega OP ZDA, si je svoj prvi finale grand slama priigral po petih nizih z zmago nad 20. nosilcem Špancem Pablom Carrenom Busto s 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Incident Slovenski odgovor besnim Srbom: "Govorite, kar hočete"

Foto: Epa alexander zverev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.