Šport
7611 ogledov

"Bolj kot dejanje, me je pri Đokoviću zmotilo nekaj drugega"

Novak Đoković Profimedia
Do dogodkov v zvezi z Novakom Đokovićem se je opredelil tudi nekdanji prvi igralec sveta.

Najboljši tenisač na svetu jNovak Đoković nekaj mesecih poskrbel za pravcato PR-ovsko katastrofo. Začelo se je s škandalom na dobrodelnem teniškem turnirju Adria Tour, na katerem se je že na drugi postojanki v Zadru pojavilo več okužb z novim koronavirusom, nadaljevalo pa z diskvalifikacijo v osmini finala OP ZDA.

Na dobrodelnem turnirju, ki ga je organizirala Đokovićeva družina, se je okužba razširila med obiskovalce, tenisače, trenerje in člane spremljevalnih ekip, k čemur je pripomoglo neupoštevanje varnostnih priporočil. Na testu sta bila pozitivna tudi Đoković in njegova soproga Jelena.

Čeprav je Đoković zavračal nesporedno odgovornost za nastalo situacijo, v kateri se je med okuženimi znašel tudi trener Goran Ivanišević, rojak Viktor Troicki pa se je s simptomi bolezni srečal celo drugič, je epizoda načela njegovo javno podobo.

Novak Đoković Šokantna sporočila Šport Grožnje sodnici: Kmalu se boš pridružila pokojnemu sinu Novak Đoković Incident Šport Đoković spregovoril o obtožbah na račun linijske sodnice

Po nekaj tednih so se stvari polegle, teniška sezona se je ob posebnih ukrepih za zajezitev širitve virusa nadaljevala z mastersom Cincinnati v New Yorku, kjer je Đoković ugnal vso konkurenco in nadaljeval svoj niz nepremaganosti v letu 2020.

Kazalo je že, da mu prav nihče ne bo mogel preprečiti 18. zmage na grand slamih, se je onesposobil sam, ko je v osmini finala z žogico v vrat zadel linijsko sodnico in bil posledično diskvalificaran.

andy roddick | Avtor: Epa Epa
Svoj pogled na dogajanje je zdaj delil tudi nekdanji prvi igralec sveta in zmagovalec OP ZDA (2003) Andy Roddick.

"Zadnjih šest mescev je bilo za Đokovića pravi PR-ovski debakl. Ker vsi tako obožujejo Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, se je Novak znašel v vlogi negativca. V očeh teniških navijačev je človek, ki želi ustreliti Bambija," je za CBS Radio dejal Američan.

"Imel je veliko smole, vendar se je sam spravil v takšen položaj. Iz tega se ni bilo mogoče izviti. Še zlasti me je zmotilo 20-minutno pregovarjanje, med katerim jih ni skrbelo stanje linijske sodnice. Novak se nato ni pojavil pred novinarji. To me je zmotilo bolj kot samo dejanje," je povedal 38-letnik.

Ali ste vedeli?
Roddick je eden izmed redkih tenisačev, ki se lahko pohvalijo s pozitivnim razmerjem zmag in porazov proti Đokoviću. Po devetih odigranih dvobojih je izid 5:4 v korist Američana. Kar osem dvobojev sta odigrala od leta 2007 do 2010, ko Đoković še ni bil tenisač, kakršen je postal, a nedvomno je bil Roddick tip igralca, ki Srbu ni najbolj odgovarjal.

novak đoković Incident Šport Slovenski odgovor besnim Srbom: "Govorite, kar hočete"
Komentarjev 1
  • MihaPu 18:46 10.september 2020.

    Vsi po vrsti vključno s teatralno igralko ga lahko samo potegnete Noletu. Ko so Roger Federer in Goran Ivanišević tako nabijali žogico med gledalce z vso silo in je lopar frčel na vse strani tudi proti pobiralcem žogic in sodnikom, ...prikaži več pa ni bilo nič. Kaj pa Bedene pred 10-imi dnevi pa ga niso izključili? Tukaj se vidi dvoličnost in kako biti hinavec, tako kot so hinavci Slovenceljni, ki so proti Noletu sedaj, sam Bedene pa je naredil isto pa ni bil odtujen iz turnirja. Samo povlečete mu ga lahko!