Šport
12010 ogledov

Tako so se iz Đokovića ponorčevali Američani

Novak Đoković US Open diskvalifikacija Epa
Diskvalifikacija najboljšega igralca na svetu je zanetila pravi medijski požar.

Osmina finala odprtega prvenstva ZDA se za Novaka Đokovića ni izšla po načrtih. Ob koncu prvega niza dvoboja proti Špancu Pablu Carreño Busti so mu popustili živci in žogico je po koncu izgubljene igre nehote usmeril proti linijski sodnici in jo zadel v vrat.

bedene Huda polemika Šport Srbi znoreli: In zakaj niste diskvalificirali Slovenca?

Sledila je razprava med sodniki, vse skupaj pa se je, kljub protestom prvega nosilca, končalo z diskvalifikacijo in neslavnim koncem tekmovanja.

Srb, še nepremagan v letu 2020, tako ne bo lovil svojega 18. naslova na turnirjih za grand slam, s čimer bi se na večni lestvici približal Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju, potem ko Španec in Švicar ne nastopata v New Yorku.

Novak Đoković US Open diskvalifikacija | Avtor: Epa Epa

Škandal v New Yorku Šport Tako se je izgovarjal Đoković, potem ko je poškodoval sodnico

Tamkajšnji časnik New York Post je na naslovnici izpostavil Đokovićevo diskvalifikacijo in se tudi malce ponorčeval iz 33-letnega Beograjčana.

"Choke-ovic," je z veliki črkami pisalo na naslovnici časnika. Angleški izraz "choke" se v slovenščini glasi "dušiti", fonetično pa je med (angleško) izgovorjavo omenjene skovanke in priimka Đoković razlika le pri začetnici.

"Prvi nosilec Novak izključen z US Opna, potem ko je z žogico nenamerno zadel linijsko sodnico v vrat," so pripisali na naslovnici.

novak đoković "Počutim se ..." Šport Đokoviću odvzeli točke, ostal tudi brez denarne nagrade

Pri Postu so sicer mnenja, da je bila kazen, kljub upoštevanju pravil, prestroga za naravo prekrška. Obenem so opozorili, da je ob odsotnosti Nadala in Federerja Đokovićeva diskvalifikacija velik udarec za gledanost turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice