Šport
780 ogledov

Na igrišču se je vnel prepir zaradi pločevinke Red Bulla

Epa
Tretji tenisač sveta Dominic Thiem se je med obračunom drugega kroga OP ZDA sporekel s predstavniki turnirja.

Avstrijec Dominic Thiem je brez večjih težav napredoval v tretji krog OP ZDA, bolj kot njegova zmaga v treh nizih pa je na družbenih omrežjih odmeval spor zaradi energijske pijače.

Thiem se je med dvobojem z Indijcem Sumitom Nagalom privoščil pločevinko Red Bulla, ker pa omenjena znamka ni na seznamu pokroviteljev turnirja, je tovrstno nenamerno oglaševanje prepovedano.

Organizatorji so od tenisača zahtevali, naj pijačo prelije v kozarev oziroma zakrije etiketo na pločevinki.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Prinesite mi ga. Zakril bom pločevinko in prelil. Kaj, za vraga, je zdaj to?" se je na igrišču jezil Thiem.

Pijačo je nato res pretočil v kozarec, pri čemer mu je asistiral predstavnik ameriške teniške zveze, ki je pločevinko pred kamero skril s pomočjo brisače.

Kot je pojasnil na tiskovni konferenci, ga je ujezil organizatorjev predlog, da bi pločevinko odnesli z igrišča in jo ob njegovi odsotnosti prelili v kozarec.

Glede na to, kako neizprosne so lahko protidopinške agencije, se mu je idejao takšnem nenadzorovanem početju zdela popolnoma nezaslišana.

"Želeli so preliti pijačo brez moje navzočnosti. To me je res razjezilo, saj so protidopinška pravila izredno stroga. Pločevinke ne bom izpustil izpred oči," je pojasnil Thiem. Povedal je, de med dvoboji večkrat zaužije energijsko pijačo, ker se po njej bolje počuti.

Red Bull ima pod okriljem štiri profesionalne tenisače, najslavnejši med njimi je prav Thiem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice