Šport
722 ogledov

Đokoviću odvzeli točke, ostal tudi brez denarne nagrade

novak đoković Epa
Novak Đoković je postal šele četrti tenisač z diskvalifikacijo na grand slamih.

Prvi igralec sveta se po diskvalifikaciji na OP ZDA ni udeležil tiskovne koference, kasneje pa se je oglasil z opravičilom na družbenih omrežjih, v katerem je prevzel vso odgovornost za incident.

Škandal v New Yorku Šport Tako se je izgovarjal Đoković, potem ko je poškodoval sodnico

"Počutim se praznega in žalostnega. Pozanimal sem se, kako je z linijsko sodnico, in hvala bogu si mi sporočili, da je vse v redu. Zelo mi je žal, da sem jo spravil v tako stresno situacijo. Tako nenamerno. Tako narobe. Zaradi spoštovanja zasebnosti ne bom zapisal njenega imena. Kar zadeva diskvalifikacijo, bom poskušal razočaranje spreobrniti v lekcijo za osebno rast in razvoj kot igralec. Opravičujem se OP ZDA in vsem vpletenim za moje vedenje. Hvaležen sem moji ekipi in družini za oporo ter navijačem, ki mi vedno stojijo ob strani. Hvala in zelo mi je žal," je zapisal Đoković.

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Z odločitvijo nadzornika obračuna se je po dvoboju strinjal tudi Pablo Carreno Busta, ki se je s tem nenadejano prebil v četrtifinale turnirja, kar je izenačitev njegovega drugega najboljšega rezultata na grand slamih. Špancu podlaga v Flushing Meadowsu zelo ustreza, kar je dokazal že z uvrstitvijo v polfinale leta 2017.

"Pravila so pravila," je razplet dogodkov komentiral 29-letnik. "Sodnik in nadzornik sta sprejela pravilno odločitev, ki pa ni bila lahka. Seveda dejanje ni bilo namerno. Zgodilo se je v trenutku. Odvzel sem mu servis, on pa je odbil žogico. Imel je smolo. Res je, da tega ne bi smel storiti, vendar Novak nikoli ne bi ciljal linijskega sodnika," je dodal Carreno Busta.

Đoković bo zaradi diskvalifikacije ostal brez točk za lestvico ATP, prav tako pa ne bo prejel denarne nagrade za uvrstitev v osmino finala, ki znaša 250.000 ameriških dolarjev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.