Šport
3922 ogledov

Šokantna diskvalifikacija Novaka Đokovića

Novak Đoković Epa
Prvi lopar sveta je bil izločen z grand slam turnirja.

Srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića so na odprtem prvenstvu ZDA sodniki diskvalificirali, potem ko je proti koncu prvega niza z žogico nehote zadel linijsko sodnico. V četrtfinale drugega grand slama sezone je tako po izidu 6:5 v prvem nizu napredoval Španec Pablo Carreno Busta.

Slednji se je v prvem nizu dobro upiral prvemu igralcu sveta in letos še neporaženemu srbskemu zvezdniku, v 11. igri pa mu je celo vzel servis. Đokovića je to tako ujezilo, da je žogico z loparjem jezno udaril nazaj proti osnovni črti in pri tem nehote zadel linijsko sodnico.

Sodniki na čelu z nadzornikom tekmovanja so številko ena moškega tenisa diskvalificirali, ne da bi si pri tem ogledali počasni posnetek. Pravila jasno določajo, da ob "nešportnem in nasilnem dejanju proti sodnikom, nasprotnemu igralcu ali drugim osebam na igrišču," sledi diskvalifikacija. Nasilno dejanje v tem primeru določa vsak neprimeren dotik ali udarec omenjenih oseb, med te štejejo tudi udarci z žogo ali loparjem.

Đoković je takoj po nenamernem udarcu žoge stekel proti linijski sodnici, se ji opravičil, a sodniki so bili neomajni in so zmagovalca 17 turnirjev velike četverice diskvalificirali.

"Sodnik po posvetovanju z vodjo nadzornikov Grand Slam lahko odloči, da incident izpolnjuje pogoje za resno kršitev pravilnika, kar pomeni kazen igre oziroma diskvalifikacijo, ob manjši kršitvi pa je predpisana točkovna ter denarna kazen," je zapisano v pravilniku OP ZDA.

Odločitev sodnikov je dokončna, pritožba pa ni mogoča, je še zapisano v pravilniku turnirjev za grand slam.

Komentarjev 6
  • kmetek 08:31 11.september 2021.

    lol kaj je odigrala dobro, zdaj bo $$$$$$$

  • gregor51 08:10 07.september 2020.

    in prasica se je naredila k pričakuje tožbo...

  • Zikollino 07:53 07.september 2020.

    Sploh ni bilo iz jeze, imel je žogico 'viška' ... cel svet je proti njemu, sploh američani ... ne daj se Nole!