Šport
7303 ogledov

Tako se je izgovarjal Đoković, potem ko je poškodoval sodnico

1/11
Epa
V New Yorku močno odmeva diskvalifikacija prvega igralca sveta in nespornega favorita turnirja Novaka Đokovića.

Novak Đoković je bil diskvalificiran na obračunu osmine finala OP ZDA, potem ko je v zaključku prvega niza proti Špancu Pablu Carrenu Busti z žogico v vrat zadel linijsko sodnico.

Đoković je bil frustriran zaradi izgube začetnega udarca, saj bi Španec po premoru serviral za vodstvo z 1:0 v nizih. Čeprav sodnice ni nameraval zadeti, je žogico povsem po nepotrebnem udaril s prekomerno silo in poskrbel za prvovrstni škandal.

 | Avtor: Epa Epa
Reakcija je bila tudi posledica razočaranja v deseti igri, ko je imel prvi igralec sveta na voljo tri žogice za prvi niz, a se je Španec uspel rešiti.

Đoković je takoj stekel k lininjski sodnici in se ji opravičil, a škoda je bila narejena. Na igrišče je prišel nadzornik obračuna, ki je nato po skoraj desetminutni razpravi in posvetu z glavnim sodnikom zvezdniku izrekel diskvalifikacijo.

Srbski tenisač si je sicer poskušal izpogajati milejšo kazen, a so bili pristojni neomajni, pa čeprav gre za najboljšega tenisača na svetu. Podrobnosti razprave in Đokovićeve argumente je javnosti posredoval znani novinar Ben Rothenberg"Saj ji ne bo treba v bolnišnico zaradi tega," se je branil 33-letnik. "Izbral boš diskvalifikacijo? Moja kariera, grand slam, osrednje igrišče? Na voljo imaš kazensko igro, kazenski niz, možnosti je veliko" je nadzornika moledoval trikratni zmagovalec OP ZDA.

 | Avtor: Epa Epa

Razočaranje je bilo še toliko večje, saj je imel v New Yorku priložnost, da bi se po številu zmag na grand slam približal Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju. Slednji jih je v karieri zbral 20, Nadal enega manj, Đoković  je trenutno pri 17 lovorikah. Nadal in Federer v New York nista pripotovala, Švicar okreva po operaciji kolena, Španec pa zaradi negotovih razmer v zvezi z novim koronavirusom ni želel tvegati svojega zdravja.

 | Avtor: Epa Epa
Ob odsotnosti največjih rivalov je bil Đoković nesporni favorit za zmago v Flushing Meadowsu. O njegovi prevladi priča tudi niz nepremaganosti v sezoni 2020, pred diskvalifiakcijo je namreč nanizal kar 29 zaporednih zmag in nobenega poraza!

Zgodba ima dolgo brado

Đoković je imel v preteklosti že težave s krotenjem jeze, metanjem in lomljenjem loparjev ter besnega nabijanja žogice med občinstvo, zaradi česar so ga občasno doletele tudi sankcije.

Zanimivo je, da so ga pred štirimi leti britanski novinarji v Londonu vprašali, če kdaj razmišlja o tem, da bi ga takšno nespametno početje lahko v prihodnosti drago stala. Đoković se je odzval precej burno in novinarjem očital, da se vedno osredotočajo na nepomembne malenkosti. "Če pa to ves čas počneš," mu je odvrnil novinar. "Ves čas to počnem? Zakaj me potem ne diskvalificirajo?" je odvrnil Srb.

No, zdaj smo dočakali tudi to.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.