Šport
832 ogledov

Kyrgios pograbil priložnost za zbadanje Đokovića

nick kyrgios Profimedia
Svetovno športno javnost zaposluje nedeljski incident v New Yorku, kjer pred praznimi tribunami poteka teniški turnir za veliki slam.

V glavni vlogi se je znašel Novak Đoković, ki so ga izločili s turnirja, ko je z žogico v vrat zadel stransko sodnico. Odzivov na omrežjih ne manjka. Nad prvega igralca sveta se je spravil tudi Nick Kyrgios.

Škandal v New Yorku Šport Tako se je izgovarjal Đoković, potem ko je poškodoval sodnico

Avstralec, ki si je v teniških krogih prislužil sloves porednega dečka, se je takoj po incidentu izstrelil v ospredje največjih kritikov Đokovićeve poteze, zaradi katere je prvi teniški lopar ostal brez možnosti za boj za 18. naslov na turnirjih za grand slam in četrtega na odprtem prvenstvu ZDA.

Kyrgios se je spravil nad Đokovića z izpostavljanjem domnevne uporabe dvojnih meril v svetu vrhunskega tenisa. Danes je na svojem Twitterju odprl anketo, v kateri sledilce sprašuje, koliko let prepovedi nastopanja na teniških turnirjih bi sam dobil, če bi s teniško žogico udaril uradno osebo turnirja.

novak đoković "Počutim se ..." Šport Đokoviću odvzeli točke, ostal tudi brez denarne nagrade

Avstralec je v zadnjih mesecih vodil besedni boj s Srbom zaradi njegove ponesrečene humanitarne jadranske turneje Adria Tour, ki se je predčasno končala, potem ko je več igralcev in obiskovalcev staknilo okužbo z novim koronavirusom, med njimi tudi sam Đoković.

"Dajte, mene zamenjajte z 'Djokerjem' v tem incidentu. 'Namerno udaril pobiralca žog v vrat.' Koliko let ne bi smel več igrati tenisa," je na Twitterju vprašal Avstralec. "Odgovorite: pet, deset ali 20 let." Anketa je v prvi uri po objavi pritegnila več kot 60.000 odgovorov, večina jih je glasovala za 20 let.

novak đoković Na nož Šport Še ostrejši napad na Đokovića: "Ali ne vidite, kaj počne?"

Đoković se je sicer že takoj na igrišču opravičil linijski sodnici, kasneje pa je v pisnem opravičilu prevzel popolno odgovornost za pripetljaj. Ameriška teniška zveza je sporočila, da bo Srb izgubil vse točke, ki si jih je priboril na turnirju za lestvico ATP, ter prislužene denarne nagrade.

Incident se je zgodil tik pred koncem prvega niza osmine finala v obračunu s Pablom Carrenom Busto, 20. nosilcem. Španec se je tako ekspresno izstrelil med najboljšo osmerico.

Na letošnjem turnirju serije masters je bil blizu izključitve tudi Slovenec Aljaž Bedene, ki je z žogico zadel snemalca, a se je sodnik odločil, da ni šlo za hud prekršek.

V moderni dobi so turnir za grand slam med posamezniki pred Đokovićem zaradi diskvalifikacije predčasno končali štirje igralci. John McEnroe leta 1990 na OP Avstralije, Carsten Arriens leta 1995 na OP Francije, Jeff Tarango leta 1995 v Wimbledonu in Stefan Koubek leta 2000 na OP Francije.

 
Komentarjev 1
Sorodne novice