Šport
4325 ogledov

Srbi znoreli: In zakaj niste diskvalificirali Slovenca?

bedene Print Screen
Srbski novinarji so prepričani, da je bila kršitev Novaka Đokovića primerljiva s potezo Aljaža Bedeneta.

Srbski mediji poročajo o "škandalozni" odločitvi pristojnih organov na OP ZDA, ker so v osmini finala diskvalificirali Novaka Đokovića, potem ko je z žogico nenamerno v vrat zadel linijsko sodnico.

Srbski kolegi so prepričani, da je bil prvi igralec sveta spet žrtev dvojnih meril, pri čemer se opirajo na primera Švicarja Rogerja Federerja in Slovenca Aljaža Bedeneta.

Škandal v New Yorku Šport Tako se je izgovarjal Đoković, potem ko je poškodoval sodnico

Na naslovnicah spletnih portalov prevladuje Federerjev primer z OP Avstralije leta 2006, ko je legendarni Švicar med obračunom s Tommyjem Haasom z žogico zadel pobiralca žog, a zaradi tega ni dobil niti opozorila.

Veliko pozornosti je deležen tudi incident z letošnjega mastersa Cincinnati v New Yorku, v katerega je bil vpleten slovenski tenisač. Bedene je med obračunom z Danilom Medvedjevom z žogico zadel enega izmed snemalcev.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Vse skupaj je bilo dokaj nedolžno, a je glavni sodnik nemudoma prihitel na igrišče in po kratkem pogovoru s snemalcem Bedeneta obvestil, da mora na igrišče poklicati nadzornika. Ta se je za pomoč obrnil na snemalca, ki je zatrdil, da je šlo za nedolžno nesrečo. Nadzornik je sodniku naročil, naj izreče opozorilo, tenisača pa sta lahko nadaljevala z obračunom.

Zelo burno je po Đokovićevi izključitvi tudi dogajanje na družbenih mrežjih, kjer njegovi podporniki linijsko sodnico obtožujejo prekomerne teatralnosti in hlinjenja bolečin, razlog pa pripisujejo temu, da naj bi bila Laura Clark navijačica Rafaela Nadala, ker je pred tremi leti na svojem družbenem omrežju delila njegovo fotografijo.

Ameriška teniška zveza je že sporočila, da bo zaradi diskvalifikacije Đokoviću odvzela vse osvojene točke na letošnjem OP ZDA in denarno nagrado v višino 250.000 ameriških dolarjev. Tenisač se je za svoj izpad tudi opravičil. "Tako nenamerno. Tako narobe," je med drugim zapisal.

novak đoković "Počutim se ..." Šport Đokoviću odvzeli točke, ostal tudi brez denarne nagrade
Komentarjev 3
  • ode 16:24 07.september 2020.

    Profi tenisač na 25m z žogico zadane muho.

  • asmas1965 15:33 07.september 2020.

    no in kje je posnetek

  • blayo 12:40 07.september 2020.

    Srbi spet ne morejo iz svoje kože... ni jim jasno, da Bedene lahko to počne, ker itak sam od sebe potem izpade že po prvem ali drugem krogu, prvi nosilec bi moral pa pač malo bolj pazit...