Avstrijsko smučanje pretresajo spolni škandali

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstrijska smučarska zveza je opravila notranjo preiskavo in potegnila potezo.
Oglej si celoten članek

Vodstvo avstrijske smučarske zveze (ÖSV) je odpustilo neimenovanega trenerja, ki ga je nemški magazin Der Spiegel obtožil, da je bil v skupini moških, udeleženih pri skupinskem posilstvu deklice, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zveza imena in funkcije trenerja ni želela razkriti, pojasnila je le, da ga je zaposlila leta po domnevnem spolnem škandalu in da nikoli ni bil obsojen. ÖSV je opravila notranjo preiskavo, identificirala moškega, ga zaslišala, nato pa z njim prekinila pogodbo.

Afera, ki jo razkriva Der Spiegel, v slabo luč meče nekdanjega avstrijskega smučarskega zvezdnika Tonija Sailerja, ki je sicer umrl 2009. Neimenovana ženska, ki danes šteje 57 let, trdi, da jo je Sailer posilil, ko je bila stara 14 let. Za spolni incident naj bi vedel takratni trener Charly Kahr, ki ga je februarja po poročanju časopisa Süddeutsche Zeitung posilstva obtožila nekdanja alpska smučarka, članica avstrijske ekipe v 60. letih.

Zadnja je o posilstvu znotraj ekipe spregovorila Nicola Spiess-Werdenigg, ki je novembra lani razkrila, da jo je pri 16 letih posilil nek moštveni kolega.

Fis Söldnu prižgali zeleno luč

Veselo pričakovanje Janica noseča, že razkrila ime

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.