Avtor se brani: Ronaldu je bil všeč!

Foto: EPA
Foto: EPA
Avtor doprsnega kipa Cristiana Ronalda se brani pred očitki, da je izdelal groteskno in bizarno podobo portugalskega superzvezdnika.
Oglej si celoten članek

Cristiana Ronalda je pred dnevi doletela velika čast, saj so po njem poimenovali letališče na rodni Madeiri. Na slavnostni prireditvi so odkrili nogometašev doprsni kip, ki je bil deležen vsesplošnega posmeha.

Družabna omrežja so prekipevala od šal na račun umetnine, pod katero se je podpisal Emanuel Santos. Ta se je na kritike odzval v intervjuju za portugalski dnevni A Bola.

''Cristiano si je ogledal fotografijo, k jih je prejel od svojega brata. Takrat sva bila skupaj v Ronaldovem muzeju in sodeč po sporočiliih, ki sta si jih izmenjala, je bil zadovoljen s tem, kar je videl,'' je zatrdil kipar. ''Prosil je le, da odstranimo nekaj gubic, ki se pojavijo ob nasmešku, da bi izgledal bolj dobrodušno,'' je nogometaševo željo razkil Santos.

Umetnik je za omenjeni časnik še povedal, da ne ve ničesar o negativnem odzivu na spletu, zaveda pa se, da nekaterim izdelek ni všeč. ''Nisem imel časa, da bi preveril, kaj se govori. Z vsako umetnino pride tudi kritika. Ne moremo ugoditi vsem. Kip je kip, fotokopija je pa fotokopija. Stvari so, kakršne so, in s kritiko se je treba soočiti,'' je zaključil Santos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.