Šport > Nogomet
34 ogledov

Avtor se brani: Ronaldu je bil všeč!

ronaldo kip madeira EPA
Avtor doprsnega kipa Cristiana Ronalda se brani pred očitki, da je izdelal groteskno in bizarno podobo portugalskega superzvezdnika.

Cristiana Ronalda je pred dnevi doletela velika čast, saj so po njem poimenovali letališče na rodni Madeiri. Na slavnostni prireditvi so odkrili nogometašev doprsni kip, ki je bil deležen vsesplošnega posmeha.

Družabna omrežja so prekipevala od šal na račun umetnine, pod katero se je podpisal Emanuel Santos. Ta se je na kritike odzval v intervjuju za portugalski dnevni A Bola.

''Cristiano si je ogledal fotografijo, k jih je prejel od svojega brata. Takrat sva bila skupaj v Ronaldovem muzeju in sodeč po sporočiliih, ki sta si jih izmenjala, je bil zadovoljen s tem, kar je videl,'' je zatrdil kipar. ''Prosil je le, da odstranimo nekaj gubic, ki se pojavijo ob nasmešku, da bi izgledal bolj dobrodušno,'' je nogometaševo željo razkil Santos.

Umetnik je za omenjeni časnik še povedal, da ne ve ničesar o negativnem odzivu na spletu, zaveda pa se, da nekaterim izdelek ni všeč. ''Nisem imel časa, da bi preveril, kaj se govori. Z vsako umetnino pride tudi kritika. Ne moremo ugoditi vsem. Kip je kip, fotokopija je pa fotokopija. Stvari so, kakršne so, in s kritiko se je treba soočiti,'' je zaključil Santos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.