''Baby Federer'' osvojil prvi turnir

Foto: Reuters grigor dimitrov Foto: Reuters grigor dimitrov Foto: Reuters grigor dimitrov Foto: Reuters grigor dimitrov Foto: Reuters grigor dimitrov Foto: Reuters david ferrer Foto: Reuters david ferrer
Bolgar Grigor Dimitrov je v finalu turnirja serije ATP 250 v Stockholmu z 2:6, 6:3 in 6:4 premagal Španca Davida Ferrerja in se veselil prve turnirske zmage v svoji karieri.
Oglej si celoten članek

Bolgar Grigor Dimitrov se je že v svojem drugem poskusu dokopal do prve lovorike na turnirjih ATP in storil prvi korak k uresničitvi napovedi, da 22-letnik velja za enega izmed najbolj obetavnih mladih teniških igralcev na svetu.

Dimitrov je v finalu turnirja v Stockholmu po preobratu ugnal 31-letnega veterana Davida Ferrerja, ki se je še dvajsetič v karieri moral zadovoljiti z ''drugim mestom''.

Ferrer je hitro pobegnil s prvim nizom (6:2), nato pa je Dimitrov dvignil nivo igre in poravnal na 1:1 (6:3). Mladi Bolgar je v odločilnem nizu ubranil nekaj pomembnih brejk priložnosti skoraj desetletje starejšega Španca, ki pa je nato z dvojno napako oddal svoj začetni udarec in Dimitrov si je priigral prvo turnirsko zmago v karieri.

Vzhajajoča zvezda

''Baby Federer'', vzdevek mladega Bolgara, je januarja zaigral v finalu turnirja v Brisbanu, kjer je moral priznati premoč Britancu Andyju Murrayju. Bodoči teniški superzvezdnik je z zmago v Stockholmu zaslužil 95.700 evrov in 250 točk na lestvici ATP.

Dimitrov je v minulem tednu prvič zaigral pod vodstvom trenerja Rogerja Rasheeda, ki je v preteklosti delal z Avstralcem Lleytonom Hewittom ter Francozoma Gaelom Monfilsom in Jo-Wilfriedom Tsongajem.

ATP 250, Stockholm, finale:

David Ferrer (Špa/1) : Grigor Dimitrov (Bol/7) 6:2, 3:6, 4:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.