Šport
19 ogledov

''Baby Federer'' osvojil prvi turnir

grigor dimitrov
1/7
Reuters
Bolgar Grigor Dimitrov je v finalu turnirja serije ATP 250 v Stockholmu z 2:6, 6:3 in 6:4 premagal Španca Davida Ferrerja in se veselil prve turnirske zmage v svoji karieri.

Bolgar Grigor Dimitrov se je že v svojem drugem poskusu dokopal do prve lovorike na turnirjih ATP in storil prvi korak k uresničitvi napovedi, da 22-letnik velja za enega izmed najbolj obetavnih mladih teniških igralcev na svetu.

Dimitrov je v finalu turnirja v Stockholmu po preobratu ugnal 31-letnega veterana Davida Ferrerja, ki se je še dvajsetič v karieri moral zadovoljiti z ''drugim mestom''.

Ferrer je hitro pobegnil s prvim nizom (6:2), nato pa je Dimitrov dvignil nivo igre in poravnal na 1:1 (6:3). Mladi Bolgar je v odločilnem nizu ubranil nekaj pomembnih brejk priložnosti skoraj desetletje starejšega Španca, ki pa je nato z dvojno napako oddal svoj začetni udarec in Dimitrov si je priigral prvo turnirsko zmago v karieri.

Vzhajajoča zvezda

''Baby Federer'', vzdevek mladega Bolgara, je januarja zaigral v finalu turnirja v Brisbanu, kjer je moral priznati premoč Britancu Andyju Murrayju. Bodoči teniški superzvezdnik je z zmago v Stockholmu zaslužil 95.700 evrov in 250 točk na lestvici ATP.

Dimitrov je v minulem tednu prvič zaigral pod vodstvom trenerja Rogerja Rasheeda, ki je v preteklosti delal z Avstralcem Lleytonom Hewittom ter Francozoma Gaelom Monfilsom in Jo-Wilfriedom Tsongajem.

ATP 250, Stockholm, finale:

David Ferrer (Špa/1) : Grigor Dimitrov (Bol/7) 6:2, 3:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.