Šport
15 ogledov

Đoković ubranil lovoriko: 15. masters!

novak đoković juan martin del potro
1/13
Reuters
Srb Novak Đoković je v finalu mastersa v Šanghaju s 6:1, 3:6, 7:6 (3) premagal Argentinca Juana Martina Del Potra in osvojil drugi zaporedni turnir na azijski turneji.

Novak Đoković je svoj zmagovit niz na Kitajskem podaljšal na 20 zaporednih obračunov, ko je v finalu osmega mastersa sezone v Šanghaju po dveh urah in 33 minutah premagal Juana Martina Del Potra.

Argentinec je po zmagi proti prvemu igralcu sveta Rafalu Nadalu upal, da mu bo uspelo premagati tudi Đokovića, a je bil na koncu ponovno Srb tisti, ki je vzdržal pod pritiskom. ''Obračun je bil zelo izenačen in menim, da je Novak v podaljšani igri odigral nekaj neverjetnih točk. Izredno napeto srečanje. To je bil težak poraz zame. Bil sem resnično blizu zmagi, potem ko sem premagal Nadala,'' je povedal Del Potro.

juan martin del potro | Avtor: Reuters Reuters
Đoković je osvojil 39. turnirsko zmago, 15. na turnirjih serije masters. Z osvojeno lovoriko, peto v letu 2013, je zaslužil dobrih 700 tisoč dolarjev in 1000 točk na lestvici ATP, medtem ko je Del Potro v žep pospravil dobrih 350 tisočakov in 600 točk.

Đoković je dominiral večino prvega niza, ki ga je s 6:1 dobil po 34 minutah igre. V drugem nizu je Del Potro našel formo, ki mu je pomagala do zmage proti Nadalu, Đoković pa je z nekaj več neizsiljenimi napaki dopustil, da je Argentinec poravnal izid. V odločilnem nizu sta oba ubranila nekaj življenjsko pomembnih brejk priložnosti, podaljšana igra pa je po zaslugi izjemnih forehand udarcev pripadla Đokoviću.

Del Potro tudi po tretjem poskusu ostaja brez zmage na turnirjih serije masters. Leta 2009 ga je v Montrealu premagal Andy Murray, letos pa je moral priznati premoč Nadalu (Indian Wells) in Đokoviću (Šanghaj). Njegovo razmerje zmag in porazov proti srbskemu šampionu zdaj znaša 3:10, zadnja dva obračuna pa je izgubil v odločilnem nizu.

Masters 1000, Šanghaj, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Juan Martin Del Potro (Arg/5) 6:1, 3:6, 7:6 (3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.