Šport
19 ogledov

Federer se je razšel s trenerjem

roger federer Reuters
Švicarski teniški as Roger Federer se je po porazu proti Fracozu Gaelu Monfilsu na mastersu v Šanghaju odločil, da prekine sodelovanje s trenerjem Paulom Annaconejem.

Roger Federer je dva dni po porazu v Šanghaju, kjer ga je šele drugič v karieri premagal Gael Monfils, odpustil trenerja Paula Annaconeja. Slavni trener, ki je v preteklosti delal z zmagovalcem 14 turnirjev za grand slam Američanom Petom Samprasom, se je ekipi Rogerja Federerja pridružil avgusta 2010, svojemu varovancu pa je pomagal do sedmega naslova v Wimbledonu in prvega mesta na lestvici ATP.

''Po odličnih treh letih in pol sva se s Paulom odločila, da je prišel čas za novo poglavje v najinem življenju. Ko sva začela delati skupaj, sva imela triletni načrt, da osvojim še en grand slam in se vrnem na prvo mesto lestvice ATP. Poleg nešteto drugih ciljev sva izpolnila tudi oba glavna. Po številnih pogovorih sva začutila, da je to pravi trenutek za oba. Paul ostaja dober prijatelj. Rad bi se mu zahvalil za vse, kar je dal meni in moji ekipi,'' je sporočil Federer.

Namerava igrati do 35 leta

Federer ima za seboj najslabšo sezono po letu 2002. Trenutno se nahaja na sedmem mestu lestvice ATP in se še vedno ni uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v Londonu, kjer je v preteklosti zmagal kar šestkrat.

V letu 2013 je osvojil samo eno turnirsko zmago, ko je v finalu Halleja premagal Rusa Mihaila Južnija. Prvič po letu 2002 ni zaigral v finalu nobenega izmed štirih turnirjev za grand slam, za nameček pa je zabeležil nekaj šokantnih porazov tudi proti igralcem izven najboljše stoterice. Kljub slab(š)i formi pa Federer vztraja, da se ne bo upokojil, saj namerava igrati do olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ko bo star že - v teniškem smislu - zavidljivih 35 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.