Šport
10 ogledov

Rafa zaupa v Federerja: Uspelo mu bo!

roger federer Reuters
Španec Rafael Nadal je na tiskovni konferenci v Šanghaju izrazil zaupanje v svojega večnega rivala Rogerja Federerja

Teniška karavana se je iz Pekinga in Tokija preselila v Šanghaj, kjer se je začel osmi turnir serije masters v letošnji sezoni. Razplet turnirja bo še posebej pomemben za Rogerja Federerja, ki mu grozi, da se prvič po letu 2001 ne bo uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v Londonu.

Švicarski maestro je letos osvojil eno samo turnirsko lovoriko - na travnati podlagi Halleja je ugnal Rusa Mihaila Južnija - na lestvici Race to London, pokazatelj udeležencev finala v londonski O2 areni, pa se nahaja šele na sedem mestu. Prednost pred devetouvrščenim Francozom Richardom Gasquetom znaša pičlih 105 točk, medtem ko deseti Kanadčan Milos Raonic zaostaja za 375 točk. Osmo mesto trenutno zaseda Federerjev rojak Stanislas Wawrinka, še vedno pa ni jasna usoda tretjega igralca sveta Britanca Andyja Murrayja, ki je nedavno prestal operacijo hrbta. Njegov povratek na teniška igrišča še ni določen, v primeru odpovedi pa bi priložnost dobil deveti igralec na lestvici ATP.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
''Kvalificiral se bo za London, prepričan sem v to. Ne bo imel težav. Tudi če njegova prednost ni velika, je v tem delu sezone vedno igral dobro. Rad igra na prihajajočih turnirjih, kjer je vedno dosegal dobre rezultate. Občutek imam, da mu bo uspelo. On je odličen igralec in verjamem, da se bo boril za naslov,'' je povedal Rafael Nadal, ki lahko v Šanghaju spiše novo poglavje v teniški zgodovini.

Federer ne razmišlja o pokoju

Federer je šestkratni zmagovalec zaključnega turnirja in še vedno velja za enega izmed najboljših tenisačev na notranjih igriščih, kjer je žoga nekoliko hitrejša, odboj pa nižji. Švicar se v Šanghaju nadeja dobrega rezultata, pomanjkanje obračunov pa bo poskušal nadoknaditi z nastopom v konkurenci dvojic, kjer se je že uvrstil v drugi krog.

roger federer | Avtor: Reuters Reuters


''Vedno sem vedel, da bo to leto po težkem letu 2012 nekoliko tišje. Pričakoval sem, da ne bom tako uspešen,'' je povedal Federer, čeprav zagotovo ni pričakoval, da bo padec forme tako izrazit. ''Prihodnje leto bo odlično leto, saj ne bom branil veliko točk, še posebej na nekaterih turnirjih, kjer se smatram za favorita. Iz tega razloga se že zdaj veselim leta 2014,'' je dodal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam, ki bo za nastop v Londonu še posebej motiviran. ''To je bil cilj na začetku sezone. Turnir predstavlja najboljše od najboljših, zato si želim biti del tega,'' je še povedal Švicar.

Nadal spet za zgodovino

Nadal bo v Šanghaju lovil šesto zmago na turnirjih serije masters v letošnji sezoni, s čimer bi podrl rekord, ki si ga deli z Novakom Đokovićem (5). Španski tenisač, ki je v ponedeljek ponovno postal prvi igralec sveta, je absolutni rekorder po številu osvojenih mastersov, saj jih je od leta 2005 nanizal kar 26.

''Mastersi so eni izmed najtežjih turnirjev, saj moraš dobro igrati od samega začetka. Že v prvem krogu imaš pred seboj fantastičnega nasprotnika. Na grand slamih imaš lahko včasih nekaj sreče z bolj odprtim žrebom. Na mastersih je to zelo težko,'' je povedal Nadal, ki v tem delu sezone nikoli ni blestel. ''Vem, da sem imel v preteklosti težave v tem delu sezone, vendar verjamem, da lahko še naprej igram dobro. Dal bom vse od sebe,'' je dodal 27-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.