Šport
12 ogledov

Đokoviću turnir, Nadalu številka ena

novak đoković rafael nadal
1/15
EPA
Srbski tenisač Novak Đoković je v finalu turnirja serije ATP 500 v Pekingu s 6:3, 6:4 premagal Španca Rafaela Nadala. Rafa bo kljub porazu v ponedeljek ponovno postal številka ena svetovnega tenisa.

Srb Novak Đoković, ki se z današnjim dnem poslavlja od prvega mesta na lestvici ATP, je prekinil niz treh zaporednih porazov proti Špancu Rafaelu Nadalu in osvojil četrto lovoriko na turnirju v Pekingu.

Nole se je zasluženo veselil četrte turnirske zmage v sezoni, prve po aprilu, ko je v finalu mastersa v Monte Carlu prav tako premagal Nadala. Đoković je svoj zmagoviti niz v Pekingu, kjer sploh še ne pozna poraza, podaljšal na 19 zaporednih zmag. Pred številnimi kitajskimi navijači je Nadalu prizadejal šele prvi poraz na trdi podlagi v letu 2013, saj je Španec v Peking prispel na krilih zmag v Montrealu, Cincinnatiju in New Yorku ter pred obračunom s svojim velikim rivalom dobil 22 zaporednih partij.

novak đoković | Avtor: Reuters Reuters
"Rafa si zasluži, da je številka ena, ker je imel izjemno sezono. Jaz pa sem zadovoljen, ker igram dobro," je slovo od prestola pospremil Srb. "Danes je bil Novak premočan. Celoten turnir je odigral odlično in si je zmago zaslužil," pa je kompliment vrnil Nadal. Zmagovalec bo Kitajsko zapustil bogatejši za 557.100 dolarjev.

Nole začel udarno

Đoković je bil izjemno razpoložen od samega začetka, saj je že v drugi igri odvzel servis Nadalu in brejk prednosti zadržal do konca niza. Momentum je bil občutno na strani srbskega tenisača, ki je tudi drugi niz začel z brejkom in Nadal, ki ni našel svoje prave igre, se je znašel pred težko nalogo.

Déjà vu v drugem nizu

Španec sploh ni uspel ogroziti Đokovićevega začetnega udarca, ki je deloval brezhibno, Srb pa je diktiral tudi večino točk z osnovne črte. Rafa je v ključnih trenutkih zgrešil nekaj pomembnih forehandov in rekdo posegal po forehand paraleli, ki je tako uničujoča za vse njegove nasprotnike, tako da se je Đoković po 87 minutah igre zasluženo veselil 38. naslova v karieri (38-21). Medsebojno razmerje zmag in porazov proti Nadalu je s to zmago popravil na 16:22.

Tekma za prvo mesto je bila odločena že v soboto, ko se je Nadal po predaji Čeha Tomaša Berdycha uvrstil v finale.

ATP 500, Peking (finale):

Novak Đoković (Srb/1) : Rafael Nadal (Špa/2) 6:3, 6:4

novak đoković rafael nadal | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.