Šport
26 ogledov

Od prvega mesta ga loči ena zmaga

rafael nadal EPA
Španec Rafael Nadal se je uvrstil v polfinale turnirja v Pekingu in je le še zmago oddaljen od prvega mesta na lestvici ATP.

Rafael Nadal lahko v Pekingu ponovno postane številka ena svetovnega tenisa. Njegova usoda ni odvisna od Novaka Đokovića, ki se je prav tako že uvrstil v polfinale, saj bi Nadal z zmago proti Tomašu Berdychu ne glede na razplet v finalu ponovno postal prvi igralec sveta.

''To ne ustvarja večjega pritiska, saj sem to v preteklosti že dosegel. Če mi bo ponovno uspelo, bo to nekaj posebnega. Bomo videli,'' je povedal Nadal, ki je v četrtfinalu po izjemnen preobratu izločil Italijana Fabia Fogninija.

''The Fog'' je dobil prvi niz (6:2) in v drugem imel na voljo brejk priložnost, s katero bi pobegnil na 5:1 in serviral za zmago. Nadal je uspel zadržati svoj servis, nato pa s petimi zaporednimi igrami poravnal rezultat v nizih. V tretji igri odločilnega niza je Nadal še enkrat odvzel servis nasprotniku in se kmalu veselil končne zmage z 2:6, 6:4, 6:1. ''Če drugič izgubiš svoj servis, si mrtev. Če zaostajaš z enim brejkom, imaš možnosti do konca obračuna. Njegov nivo igre je bil zelo, zelo visok, a po odvzetem servisu sem zaigral bolje. Imel sem srečo,'' je priznal Nadal, ki ga v polfinalu čaka Tomaš Berdych.

V polfinale se je ekspresno uvrstil tudi Novak Đoković, ki je Američanu Samu Querreyju prepustil vsega tri igre (6:1, 6:2). Srbski tenisač se bo za vstop v finale pomeril s Francozom Richardom Gasquetom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.