Šport
15 ogledov

Radwanska ustavila pohod Hercogove

Hercog Šarapova Sharapova Peking WTA EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je po štirih zmagah nastop v Pekingu končala v osmini finala, kjer jo je ustavila Agnieszka Radwanska.

Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je tretja nosilka na turnirju, je bila previsoka ovira za Polono Hercog. Mariborčanka je Poljakinji odvzela le dve igri ter dvoboj po uri in 21 minutah izgubila (0:6, 2:6).

Po velikem skalpu, v 2. krogu je 22-letna Štajerka izločila nekdanjo številko ena Srbkinjo Ano Ivanović, je sledil hladen tuš v 3. krogu turnirja, v katerem je poljska igralka povsem zasenčila najboljšo Slovenko. Poljakinja je prvi niz dobila brez izgubljene igre, nekaj več odpora je Slovenka pokazala v drugem nizu, ko je celo povedla z 2:1, a je nato Radwanska znova stvari postavila na svoje mesto.

Dva spoštovanja vredna skalpa

Najboljša slovenska teniška igralka, na najnovejši jakostni lestvici WTA je skočila na 76. mesto, je uspešno odigrala dvoboja kvalifikacij na turnirju v Pekingu in se uvrstila v glavni del. V uvodnem dvoboju turnirja je Mariborčanka s stalnim bivališčem v Monaku premagala 20-letno Portoričanko Monico Puig, ki je na lestvici WTA 45. igralka. V 2. krogu turnirja se je pomerila še z eno višje uvrščeno igralko, Srbkinjo Ivanovićevo, 14. nosilko, za vstop v četrtfinale pa je naletela na premočno tekmico, ki ni dovolila presenečenja.

Radwanska se bo za vstopnico v polfinale udarila s sedmo nosilko, Nemko Angelique Kerber, ki je bila s 6:2 in 6:4 boljša od desete nosilke, Italijanke Roberte Vinci.

WTA Peking (5,19 milijona dolarjev), izid:

Agnieszka Radwanska (Pol/3) : Polona Hercog (Slo) 6:0, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.