Šport
20 ogledov

Hercogova v Pekingu prek nekdanje št. 1

Hercog Šarapova Sharapova Peking WTA EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je po uspešnih kvalifikacijah z zmagama odprla glavni del turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 5,19 milijona dolarjev.

Mariborčanka je v uvodnem dvoboju povsem nadigrala mlajšo, a višje rangirano Portoričanko Monico Puig, nato pa je vzela še večji skalp, 14. nosilki Ani Ivanović. Najboljša slovenska teniška igralka, na najnovejši jakostni lestvici WTA je skočila na 76. mesto, je uspešno odigrala kvalifikacije na turnirju v Pekingu in se uvrstila v glavni del.

V prvem krogu kvalifikacij je s 6:4 in 6:3 ugnala domačinko Wang Quiang, v drugem pa je bila boljša (6:4, 6:3) še od četrte nosilke kvalifikacij Španke Lourdes LinoV uvodnem dvoboju turnirja se je 22-letna Štajerka pomerila z 20-letno Portoričanko, z bivališčem v Miamiju na Floridi, ki je na lestvici WTA 45. igralka.

Konec po uri in 16 minutah

Hercogova je odločno odprla dvoboj z - vsaj na papirju - močnejšo tekmico ter z dvema servisoma in dvema dobljenima brejkoma Portoričanko nadvladala s 6:1. Hercogova se je v drugem krogu turnirja pomerila s 14. nosilko, Srbkinjo Ano Ivanović, nekdanjo prvo teniško igralko sveta in zmagovalko turnirja za grand slam, proti kateri pa na najvišji ravni Mariborčanka še ni zaigrala. Ivanovićeva je v prvem krogu premagala Italijanko Flavio Pennetto s 7:6 (9), 6:1.

Hercogova je Ivanovićevo presenetila ter v sedmi igri prvega niza vzela servis in dobila niz 6:4, tudi v drugem nizu je tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru nadaljevala zelo dobro igro proti 62 mest višje uvrščeni 25-letni Beograjčanki s stalnim bivališčem v švicarskem Baslu ter po eni uri in 16 minutah dobila tudi odločilni niz s 6:4.

V tretjem krogu turnirja, ki je že osmina finala, se bo Hercogova pomerila z boljšo iz dvoboja med tretjo nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko in Američanko Madison Keys.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.