Šport
46 ogledov

Agassi: Rafa je morda najboljši vseh časov

rafael nadal EPA
Nekdanji teniški šampion Andre Agassi je poskrbel za polemiko v teniškem svetu, ko je dejal, da je Rafael Nadal morda najboljši tenisač vseh časov.

Kdo je najboljši teniški igralec vseh časov, je večno vprašanje, na katerega ne bomo nikoli dobili jasnega odgovora. V teniškem svetu velja konsenz, da laskavi naziv pripada zmagovalcu 17 turnirjev za grand slam Rogerju Federerju, a vedno bo veliko tistih, ki bodo za najboljšega vseh časov smatrali Peta Samprasa, Andreja Agassija, Roda Laverja, Björna Borga, Johna McEnroja, Ivana Lendla ali koga drugega.

Federerjev kriptonit

andre agassi | Avtor: EPA EPA
Med tenisači, ki spadajo med najboljše igralce vseh časov, je nedvomno tudi Rafael Nadal, ki simbolizira Ahilovo peto velikega Rogerja Federerja. Nadal je pet let mlajši od švicarskega maestra in je v karieri osvojil 13 turnirjev za grand slam.

Španski tenisač ima v lasti številne rekorde, predvsem na peščeni podlagi, a njegov rezime še vedno ni tako impresiven kot Federerjev. Toda Nadal je svojemu velikemu rivalu pogosto povzročal težave, saj v medsebojnih dvobojih vodi z 21:10, kar vključuje osem zmag na turnirjih za grand slam (8:2).

Agassi: Nadal ima argumente

Nekdanji tenisač Andre Agassi se je pridružil mnenju Johna McEnroja in dejal, da si Nadal morda že zasluži naziv najboljšega vseh časov. ''Nadal ima argumente, ki govorijo v njegov prid. Federerja lahko vedno vpraša: 'kako da mene nisi premagoval','' je povedal Agassi, a dodal, da naziv na podlagi rezultatov še vedno pripada Federerju.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po mnenju ameriškega tenisača so najboljši Federer, Nadal in Rod Laver, s čimer je povsem ignoriral svojega velikega tekmeca Peta Samprasa, ki je osvojil 14 turnirjev za grand slam in na prvem mestu preživel 286 tednov.

Sampras: Ne maram govoriti o tem

Sampras, ki je pred Federerjem veljal za najboljšega vseh časov (angleško GOAT - greatest of all time), se je že odzval na perečo temo. ''Vedno je bilo jasno, da je Roger najboljši. Vendar bi dodal, da Rafa pride v poštev. Nadal še ni končal kariere. Lahko osvoji še več grand slamov. Ima pozitivno razmerje zmag in porazov proti vsem tenisačem svoje generacije. Osvojil je Davisov pokal, olimpijske igre. Ne maram govoriti o tem. Kaže, da ima vsaka generacija svojega igralca. Katera generacija je bila najboljša? Cel dan bi se lahko pogovarjali o tem. Roger je bil konstanten tako dolgo. Rafa me bo zagotovo prehitel po številu grand slamov, a vprašanje je, če lahko ogrozi Rogerjev rekord,'' je povedal Sampras.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.