Šport
17 ogledov

Pravijo mu ''baby Federer''

grigor dimitrov EPA
Bolgar Grigor Dimitrov velja za enega najobetavnejših teniških igralcev na svetu. Zaradi podobnosti stila igre z Rogerjem Federerjem se ga je prijel vzdevek ''baby Federer''.

Bolgarski tenisač Grigor Dimitrov se počasi, a zanesljivo uveljavlja kot eden najobetavnejših igralcev na svetu. Dvaindvajsetletnik ima za seboj najboljšo sezono v svoji karieri, v kateri je prvič zaigral v finalu ATP turnirja, v letu 2014 pa si obeta preboj med najboljše na svetu.

''To je bila ena izmed mojih najboljših sezon. Odigral sem nekaj dobrih turnirjev in zadovoljen sem z rezultati. Še vedno lovim svoj prvi naslov, ki je v tem trenutku zame iluzija. Tu pa tam sem doživel nekaj težkih porazov, a takšna je dandanes teniška karavana. Ni lahko tekmovati vsak teden in najbolj je pomembna konstantnost. To ti daje dodatno motivacijo in željo, da bi zaigral še bolje. Konstantnost je najbolj pomemba stvar v današnji igri,'' je povedal 22-letni Dimitrov.

Nabiranje neprecenljivih izkušenj

Teniška igra se je v zadnjih desetih letih močno spremenila, zato se mlajši težje uveljavijo med svetovno elito. Številni tenisači najvišji nivo dosežejo šele v poznih dvajsetih, ko so si že nabrali neprecenljive izkušnje. ''Izkušnje so zelo pomembne v različnih situacijah. Fantje, ki so v karavani že dolgo časa, so videli marsikaj in prepričan sem, da so se učili iz svojih napak. Mlajša generacija se pomika naprej. Vsi iščemo svoje mesto in stremimo k temu, da bi bili med najboljšimi,'' je prepričan Dimitrov.

Naloga št. 1: fizična pripravljenost!

Bolgar je imel v preteklih letih večkrat težave s krči, kar ga je prepričalo, da bo več časa posvetil fizični pripravljenosti. ''Letos sem veliko treniral. Rad preizkušam nove stvari. Ne maram biti ves čas osredotočen na eno stvar. Fizično se dobro razvijam in poskušam izboljšati svojo vzdržljivost,'' je povedal Dimitrov in dodal: ''Najbolj se veselim grand slamov. Še nikoli se nisem uvrstil v drugi teden. Fizična moč mi bo na slamih pomagala narediti korak naprej, vendar je še bolj pomembno, kako se pripraviš v tednih pred začetkom in kako paziš nase med turnirjem.''
Dimitrov se je nedavno razšel s svojim trenerjem Mikaelom Tillströmom, zamenjave pa za zdaj še ni našel. ''Zamenjal sem številne trenerje. To je očitno, zato tega ne bom skrival. Moraš poiskati pravo stvar in vedno upaš, da bo naslednjič bolje. Do nikogar nimam zamer in to je le še eno poglavje v mojem življenju,'' je zaključil Dimitrov.

Prvi finale, zmaga nad Đokovićem

Bolgarski tenisač je letos prvič v karieri zaigral v finalu kateregakoli turnirja, in sicer je v finalu turnirja serije ATP 250 v Brisbanu izgubil proti Andyju Murrayju.

Najboljši rezultat na grand slamih je dosegel na Roland Garrosu, kjer je zaigral v tretjem kolu. V Parizu je nastopil kot 26. nosilec, s čimer je postal prvi Bolgar, ki je na grand slamu zaigral z oznako nosilca. V drugem kolu Wimbledona se je pomeril z našim Gregom Žemljo, po pravem epskem boju pa se je zmage veselil slovenski tenisač z rezultatom 3:6, 7:6 (4), 3:6, 6:4, 11:9.

Dimitrov je največjo zmago v svoji karieri zabeležil na mastersu v Madridu, kjer je v drugem kolu po nekaj več kot treh urah premagal prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Pravijo, da je posnemanje najbolj iskrena oblika laskanja. Preverite si podobnosti med ''pravim'' Federerjem in ''baby'' Federerjem:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.