Šport
22 ogledov

Hiter izpad ogrozil Federerjevo pot na finale v London

Federer masters Šanghaj Monfils poraz Reuters
Peti nosilec Roger Federer je v tretjem krogu končal z nastopanjem na turnirju v Šanghaju, kjer ga je v četrtek s 6:4, 6:7 (5) in 6:3 izločil Francoz Gaël Monfils.

Po izgubljenem prvem nizu bi 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam Roger Federer proti Gaëlu Monfilsu kmalu izpadel brez dobljenega niza, a po zaostanku s 3:5 v igrah in 3:5 v kasnejšem odločilnem tie-breaku dosegel štiri točke zapored in izenačil na 1:1.

Francoz je nekdanji številki ena nato odvzel začetni udarec v četrti igri zadnjega niza in mirno zaključil za zmago. Monfils je Federerja premagal šele drugič na osmih dvobojih, ogrozil pa je tudi Švicarjevo 12. zaporedno udeležbo na zaključnem turnirju ATP World Tour Finals.

Moral se bo izboljšati v Baslu in Parizu

Monfilsa v četrtfinalu čaka zmagovalec obračuna med branilcem naslova Srbom Novakom Đokovićem in Italijanom Fabiem Fogninijem. Na mastersu ATP v Šanghaju, kjer je nagradni sklad 3,849 milijona dolarjev, je poleg Federerja izpadel tudi tretji nosilec David Ferrer.

Za Španca je bil usoden Nemec Florian Mayer, ki je slavil s 6:4 in 6:3. Federer se iz Šanghaja odpravlja na domači turnir v Basel, nato pa ga čaka še masters v Parizu. Na teh turnirjih si bo skušal priigrati vstopnico za zaključni turnir v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.