Šport
9 ogledov

Del Potro nepovabljen na zmenek Nole-Rafa

Nadal Del Potro Šanghaj masters poraz izpad Reuters
Zdaj že nekdanja številka ena Novak Đoković se je zanesljivo prebil v finale močnega teniškega mastersa v Šanghaju, kjer pa mu nasproti ne bo stal največji rival Rafael Nadal.

V prvem polfinalu je Novak Đoković gladko premagal sedmega nosilca Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja z 2:0 v nizih (6:2, 7:5).

Srbskega teniškega igralca, ki je prvi nosilec in branilec naslova na turnirju, v nedeljskem finalu čaka boljši iz dvoboja med prvim teniškim loparjem, Špancem Rafaelom Nadalom in Argentincem Juanom Martínom del Potrom.

Tudi hitri Nadal nemočen

Če je bil nov obračun Rafa-Nole zapisan v zvezdah, je bil to na koncu zgolj račun brez Del Potra, ki je Špancu šele drugič v fantastičnem letu 2013 preprečil uvrstitev v finale kakšnega izmed turnirjev in ga odpihnil s 6:2 in 6:4.

Povratek na vrh teniške lestvice ATP Nadal tako ne bo proslavil z novim finalom proti Đokoviću, ki ga je pred uradnim prevzemom prestola ustavil že v nedavnem pekinškem finalu. Del Potro je enega najhitrejših igralcev na svetu nadigral z neverjetno tekaško predstavo, ki je spominjala na njegov šampionski pohod z US Opna leta 2009.

"Hawkeye" prelomil obračun

Argentinec zmagovalcu desetih letošnjih turnirjev ni dovolil blizu in hitro povedel s 4:0, prvi niz pa zaključil z žgočim asom. Nadalu bi pri 2:2 v drugem nizu kmalu uspel prvi odvzem začetnega udarca, a mu je odločilno točko odvzel "Hawkeye", Del Potro pa je le nadaljeval z eno boljših predstav zadnjih let in se ni oziral nazaj.

Nadal je s predolgim returnom na začetni udarec Del Potra poskrbel za zmago postavnega nasprotnika, ki ga je nazadnje premagal ravno v šampionskem letu 2009. Nadal tako "zgodaj" ni izpadel že od šokantnega slovesa v Wimbledonu, ki ga je junija zapustil po vsega enem obračunu.

Šanghaj, masters 1000 (3,849 milijona dolarjev), polfinale: 

Novak Đoković (Srb/2) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) 6:2, 7:5;
Juan Martín del Potro (Arg/5) : Rafael Nadal (Špa/1) 6:2, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.