Bad Blue Boys napadli ragbiste

Foto: Žurnal24 Neljuba pomota Dinamovih navijačev. (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)
Švedska ragbi reprezentanca bo še dolgo pomnila gostovanje na Hrvaškem. Del navijaške skupine Dinama, Bad Blue Boys, je ponoči okrog polnoči pred zagrebškim hotelom Laguna napadel ragbiste.
Oglej si celoten članek
Ne le Bad Blue Boys, zelo dejavni so bili tudi Hajdukovi navijači, z imenom Torcida, ki so gostovali pri Zenitu. Več v galeriji in videu.

Te so po poročanju tiskovne agencije Hina Bad Blue Boys pomotoma zamenjali za navijače belgijskega Brugga. Dinamo je sinoči v Zagrebu v evropski nogometni ligi igral z Bruggejem (0:0). Po agencijskih poročilih švedski ragbisti niso bili huje poškodovani, čeprav so navijači v pretepu, ki ga je prekinilo šele posredovanje policije, uporabili kovinske palice.

Švedski ragbisti se bodo v soboto pomerili s hrvaškimi na tekmi evropskega prvenstva skupine 2A. V soboto bo tekmovala tudi slovenska ragbi reprezentanca, ki se bo ob 15. uri na stadionu Oval v ljubljanskih Stanežičah pomerila z reprezentanco Srbije. Tekma sodi v sklop evropskega prvenstva skupine 2B pod okriljem Evropske ragbi zveze (Fira).

Tekmovanje za evropsko prvenstvo v ragbiju traja dve leti. Reprezentance igrajo po dvokrožnem sistemu. V skupino 2A – trenutno v njej igrajo Švedska, Malta, Litva, Latvija in Hrvaška – pa se uvrsti zmagovalec. V skupini 2B so poleg Slovenije in Srbije še Švica, Andora in Armenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.