Šport > Nogomet
19 ogledov

Bad Blue Boys napadli ragbiste

Neljuba pomota Dinamovih navijačev. (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL) Žurnal24 main
Švedska ragbi reprezentanca bo še dolgo pomnila gostovanje na Hrvaškem. Del navijaške skupine Dinama, Bad Blue Boys, je ponoči okrog polnoči pred zagrebškim hotelom Laguna napadel ragbiste.
Ne le Bad Blue Boys, zelo dejavni so bili tudi Hajdukovi navijači, z imenom Torcida, ki so gostovali pri Zenitu. Več v galeriji in videu.

Te so po poročanju tiskovne agencije Hina Bad Blue Boys pomotoma zamenjali za navijače belgijskega Brugga. Dinamo je sinoči v Zagrebu v evropski nogometni ligi igral z Bruggejem (0:0). Po agencijskih poročilih švedski ragbisti niso bili huje poškodovani, čeprav so navijači v pretepu, ki ga je prekinilo šele posredovanje policije, uporabili kovinske palice.

Švedski ragbisti se bodo v soboto pomerili s hrvaškimi na tekmi evropskega prvenstva skupine 2A. V soboto bo tekmovala tudi slovenska ragbi reprezentanca, ki se bo ob 15. uri na stadionu Oval v ljubljanskih Stanežičah pomerila z reprezentanco Srbije. Tekma sodi v sklop evropskega prvenstva skupine 2B pod okriljem Evropske ragbi zveze (Fira).

Tekmovanje za evropsko prvenstvo v ragbiju traja dve leti. Reprezentance igrajo po dvokrožnem sistemu. V skupino 2A – trenutno v njej igrajo Švedska, Malta, Litva, Latvija in Hrvaška – pa se uvrsti zmagovalec. V skupini 2B so poleg Slovenije in Srbije še Švica, Andora in Armenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.