Bagnaia pred poletnim premorom še povišal prednost pred konkurenti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Nizozemske v Assnu v kraljevskem razredu motoGP. Na drugem mestu je končal njegov rojak Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), na tretjem pa Španec Aleix Espargaro (Aprilia).
Oglej si celoten članek

Francesco Bagnaia, branilec naslova in vodilni v skupnem seštevku prvenstva, je po drugem mestu na sprinterski dirki slavil na današnji klasični preizkušnji. V skupni razvrstitvi ima zdaj 35 točk naskoka pred Bezzecchijem pred poletnim premorom. Naslednja dirka bo v začetku avgusta v Silverstonu.

Dirko je sprva na tretjem mestu končal Južnoafričan Brad Binder (KTM), a ga je doletela enaka usoda kot na sobotnem sprintu, saj je prejel kazen in zdrsnil na četrto mesto.

Marco Bezzecchi je bil blizu trojnemu uspehu na Nizozemskem. Italijan je v soboto dobil kvalifikacije in nato sprintersko preizkušnjo.

Današnjo dirko je izpustil španski motociklist Marc Marquez zaradi poškodbe. Šestkratni svetovni prvak v najmočnejšem razredu motoGP še ni nared za dirkanje po zlomu rebra pred tednom dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.