Šport > Moto športi
122 ogledov

Bagnaia pred poletnim premorom še povišal prednost pred konkurenti

Francesco Bagnaia Profimedia
Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Nizozemske v Assnu v kraljevskem razredu motoGP. Na drugem mestu je končal njegov rojak Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), na tretjem pa Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Francesco Bagnaia, branilec naslova in vodilni v skupnem seštevku prvenstva, je po drugem mestu na sprinterski dirki slavil na današnji klasični preizkušnji. V skupni razvrstitvi ima zdaj 35 točk naskoka pred Bezzecchijem pred poletnim premorom. Naslednja dirka bo v začetku avgusta v Silverstonu.

Dirko je sprva na tretjem mestu končal Južnoafričan Brad Binder (KTM), a ga je doletela enaka usoda kot na sobotnem sprintu, saj je prejel kazen in zdrsnil na četrto mesto.

Marco Bezzecchi je bil blizu trojnemu uspehu na Nizozemskem. Italijan je v soboto dobil kvalifikacije in nato sprintersko preizkušnjo.

Današnjo dirko je izpustil španski motociklist Marc Marquez zaradi poškodbe. Šestkratni svetovni prvak v najmočnejšem razredu motoGP še ni nared za dirkanje po zlomu rebra pred tednom dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.