Bahrajn bo jubilej praznoval pod žarometi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dirkališče v Barhajnu bo prihodnjo sezono gostilo jubilejno deseto dirko v tej zalivski državi, organizatorji pa jo nameravajo proslaviti z nočno dirko.
Oglej si celoten članek

Prav te dni v Barhajnu preizkušajo nov sistem refletkrojev, ki bodo osvetljevali progo na nočni dirki zadnje preizkušnje svetovnega prvenstva v vzdržljivosti. Organizatorji ob tem ne skrivajo zadovoljstva, da bodo lahko v prihodnji sezoni formule ena v koledarju nastopili kot druga nočna dirka. Edino prizorišče, kjer se je že prej dirkalo pod umetno osvetljavo, je v Singapurju.

Izvršni vodja dirke šejk Salman bin Isa al-Halida je nad pridobitvijo navdušen: "Ni boljšega načina da proslavimo našo deseto obletnico v Formuli ena!"

Dirka v Bahrajnu bo po vsej verjetnosti tretja na koledarju prihodnje sezone, na katerem bo namesto 22, 19 preizkušenj. V Bahrajnu se formula sicer ustavlja že od leta 2004, edina izjema je bilo leto 2011, ko se zaradi napetosti v državi moštva niso mudila v tej zalivski državici. Najuspešnejši dirkač na tej dirki je zaenkrat Fernando Alonso, ki je tam zmagal kar trikrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.