Šport > Moto športi
20 ogledov

Bahrajn bo jubilej praznoval pod žarometi

Bahrajn Shutterstock
Dirkališče v Barhajnu bo prihodnjo sezono gostilo jubilejno deseto dirko v tej zalivski državi, organizatorji pa jo nameravajo proslaviti z nočno dirko.

Prav te dni v Barhajnu preizkušajo nov sistem refletkrojev, ki bodo osvetljevali progo na nočni dirki zadnje preizkušnje svetovnega prvenstva v vzdržljivosti. Organizatorji ob tem ne skrivajo zadovoljstva, da bodo lahko v prihodnji sezoni formule ena v koledarju nastopili kot druga nočna dirka. Edino prizorišče, kjer se je že prej dirkalo pod umetno osvetljavo, je v Singapurju.

Izvršni vodja dirke šejk Salman bin Isa al-Halida je nad pridobitvijo navdušen: "Ni boljšega načina da proslavimo našo deseto obletnico v Formuli ena!"

Dirka v Bahrajnu bo po vsej verjetnosti tretja na koledarju prihodnje sezone, na katerem bo namesto 22, 19 preizkušenj. V Bahrajnu se formula sicer ustavlja že od leta 2004, edina izjema je bilo leto 2011, ko se zaradi napetosti v državi moštva niso mudila v tej zalivski državici. Najuspešnejši dirkač na tej dirki je zaenkrat Fernando Alonso, ki je tam zmagal kar trikrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.