Bale bo postal najdražji nogometaš

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska Marca piše, da bo uradna objava o prestopu Garetha Bala iz Tottenham v Real objavljena v naslednjih urah. S prestopom vrednim 99 milijonov evrov bo Valižan postal najdražji nogometaš vseh časov.
Oglej si celoten članek

Za štiri od petih najdražjih prestopov vseh časov so poskrbeli pri Real Madridu, piše Marca in navaja, da bo prestop Garetha Bala v višini 99 milijonov evrov najdražji nakup do zdaj.

Pred tem je Real leta 2009 Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda odštel 94 milijonov evrov, za tretji najdražji prestop pa je poskrbela Barcelona, ki je za Zlatana Ibrahimovića Interju odštela 75 milijonov evrov.

Pred Realovim nakupom Ronalda najdražji prestop sega v leto 2001, ko je Real Juventusu za Zinedina Zidana odštel 69 milijonov evrov, v peterico najdražjih nakupov pa sodi še Brazilec Kaka (66 milijonov), ki je prav tako oblekel dres Reala.

Real je rekordne nakupe opravil pod vodstvom predsednika Fiorentina Pereza, ki je že leta 2000 z nakupom Luisa Figa, za katerega je Real odštel 60 milijonov evrov, poskrbel za rekorden prestop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.