Šport > Nogomet
34 ogledov

Bale bo postal najdražji nogometaš

gareth bale EPA
Španska Marca piše, da bo uradna objava o prestopu Garetha Bala iz Tottenham v Real objavljena v naslednjih urah. S prestopom vrednim 99 milijonov evrov bo Valižan postal najdražji nogometaš vseh časov.

Za štiri od petih najdražjih prestopov vseh časov so poskrbeli pri Real Madridu, piše Marca in navaja, da bo prestop Garetha Bala v višini 99 milijonov evrov najdražji nakup do zdaj.

Pred tem je Real leta 2009 Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda odštel 94 milijonov evrov, za tretji najdražji prestop pa je poskrbela Barcelona, ki je za Zlatana Ibrahimovića Interju odštela 75 milijonov evrov.

Pred Realovim nakupom Ronalda najdražji prestop sega v leto 2001, ko je Real Juventusu za Zinedina Zidana odštel 69 milijonov evrov, v peterico najdražjih nakupov pa sodi še Brazilec Kaka (66 milijonov), ki je prav tako oblekel dres Reala.

Real je rekordne nakupe opravil pod vodstvom predsednika Fiorentina Pereza, ki je že leta 2000 z nakupom Luisa Figa, za katerega je Real odštel 60 milijonov evrov, poskrbel za rekorden prestop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.