Bale ob povratku potreboval le 12 minut

Foto: EPA
Foto: EPA
Gareth Bale se je po poškodbi gležnja vrnil v postavo madridskega Reala in se po vsega 12 minutah igre že vpisal med strelce. Valižan je v 71. minuti vstopil namesto Alvara Morate.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je pred domačimi gledalci, ki so na Santiago Bernabéuu bučno pozdravili vrnitev Garetha Bala, premagal Espanyol (2:0) in ima s tekmo manj štiri točke prednosti pred Barcelono. V 33. minuti srečanja je za vodstvo galaktikov po podaji Isca poskrbel Alvaro Morata.

Trener Zinedine Zidane je strelca uvodnega gola v 71. minuti potegnil na klop in na zelenico poslal povratnika po poškodbi, ki je 12 minut kasneje prispeval drugi gol in postavil končni rezultat 2:0 v korist domače ekipe. ''Rekel sem mu samo, naj uživa. Gareth je Gareth. On je poseben igralec, drugačen od drugih,'' je po tekmi dejal Zidane.

Zmage, 13. v sezoni, se je ob odsotnosti Jana Oblaka veselil tudi Atlético Madrid, ki je v gosteh nadigral Sporting Gijon (1:4). Prvo ime tekme je bil Kevin Gameiro, ki je v razmaku petih minut dosegel hat-trick s pomočjo dveh podaj Antoina Griezmanna in asistenco Thomasa Parteyja. Atlético ima po 23 tekmah na računu 45 točk in zaseda četrto mesto španskega prvenstva.

La Liga, 23. krog:

Sporting Gijon - Atlético Madrid 1:4 (0:0)
Alvarez 49., Ferreria-Carrasco 46., Gameiro 80., 81. 85.

Real Madrid - Espanyol 2:0 (1:0)
Morata 33., Bale 83.

Deportvo La Coruna - Alaves 0:1 (0:0)
Garcia 68./11m

Sevilla - Eibar 2:0 (1:0)
Sarabia 30., Vitolo 90.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.