Šport > Nogomet
36 ogledov

Bale ob povratku potreboval le 12 minut

gareth bale EPA
Gareth Bale se je po poškodbi gležnja vrnil v postavo madridskega Reala in se po vsega 12 minutah igre že vpisal med strelce. Valižan je v 71. minuti vstopil namesto Alvara Morate.

Real Madrid je pred domačimi gledalci, ki so na Santiago Bernabéuu bučno pozdravili vrnitev Garetha Bala, premagal Espanyol (2:0) in ima s tekmo manj štiri točke prednosti pred Barcelono. V 33. minuti srečanja je za vodstvo galaktikov po podaji Isca poskrbel Alvaro Morata.

Trener Zinedine Zidane je strelca uvodnega gola v 71. minuti potegnil na klop in na zelenico poslal povratnika po poškodbi, ki je 12 minut kasneje prispeval drugi gol in postavil končni rezultat 2:0 v korist domače ekipe. ''Rekel sem mu samo, naj uživa. Gareth je Gareth. On je poseben igralec, drugačen od drugih,'' je po tekmi dejal Zidane.

Zmage, 13. v sezoni, se je ob odsotnosti Jana Oblaka veselil tudi Atlético Madrid, ki je v gosteh nadigral Sporting Gijon (1:4). Prvo ime tekme je bil Kevin Gameiro, ki je v razmaku petih minut dosegel hat-trick s pomočjo dveh podaj Antoina Griezmanna in asistenco Thomasa Parteyja. Atlético ima po 23 tekmah na računu 45 točk in zaseda četrto mesto španskega prvenstva.

La Liga, 23. krog:

Sporting Gijon - Atlético Madrid 1:4 (0:0)
Alvarez 49., Ferreria-Carrasco 46., Gameiro 80., 81. 85.

Real Madrid - Espanyol 2:0 (1:0)
Morata 33., Bale 83.

Deportvo La Coruna - Alaves 0:1 (0:0)
Garcia 68./11m

Sevilla - Eibar 2:0 (1:0)
Sarabia 30., Vitolo 90.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.