Ballack o slovesu: "To je farsa!"

Foto: EPA
Foto: EPA
"Da se prijateljska tekma, ki je že dolgo načrtovana, kar naenkrat poimenuje za mojo poslovilno tekmo, je farsa," se je Michael Ballack besno odzval na prisilno upokojitev iz nemške reprezentance in organizacijo njegove poslovilne tekme. Nanjo ne pride.
Oglej si celoten članek

Nemška nogometna zveza (DFB) je v četrtek sporočila, da 34-letni Michael Ballack ne bo več igral za nemško reprezentanco. Dolgoletni kapetan elfa, ki so ga v zadnjih letih pestile številne poškodbe, naj bi se poslovil 10. avgusta na prijateljski tekmi z Brazilijo. Pa se ne bo! Ballack je slovo od reprezentance in organizacijo poslovilne tekme brez njegove privolitve označil za farso nogometne zveze. Pravi, da selektor Joachim Loew z njim ne dela s spoštovanjem, ki si ga zasluži. Michael je že pred nekaj meseci okreval po poškodbi, a Loew o tem sploh ni želel slišati.

"Da se prijateljska tekma, ki je že dolgo načrtovana, kar naenkrat poimenuje za mojo poslovilno tekmo, je farsa. Vem, da svojim navijačem dolgujem slovo, a te ponudbe ne morem sprejeti," je ogorčeno v sporočilu za javnost zapisal Ballack, ki je v teh dneh na počitnicah. "Tudi sam sem šele ta četrtek iz medijev izvedel, da selektor name ne računa več. Način, kako je to Loew sporočil javnost, je enak načinu, kako je z mano delal vse od moje poškodbe lanskega poletja."

98 tekem in 42 golov

Michael Ballack zaradi poškodbe ni igral na lanskem SP v Južnoafriški republiki, kjer je Nemčija osvojila tretje mesto. Eden najboljših nemških nogometašev v zadnjem desetletju je za nemško izbrano vrsto na 98 tekmah dosegel 42 golov. V vzhodnonemškem Görlitzu rojeni Ballack je najbolj prepričljive predstave prikazal, ko je igral za Bayer iz Leverkusna (od 1999 do 2002) in Bayern iz Münchna (od 2002 do 2006). Štiri leta je bil član angleškega Chelseaja, lani pa je znova oblekel dres farmacevtov iz Leverkusna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.