Šport > Nogomet
18 ogledov

Ballack o slovesu: "To je farsa!"

Joakim Loew Michael Ballack Nemčija EPA
"Da se prijateljska tekma, ki je že dolgo načrtovana, kar naenkrat poimenuje za mojo poslovilno tekmo, je farsa," se je Michael Ballack besno odzval na prisilno upokojitev iz nemške reprezentance in organizacijo njegove poslovilne tekme. Nanjo ne pride.

Nemška nogometna zveza (DFB) je v četrtek sporočila, da 34-letni Michael Ballack ne bo več igral za nemško reprezentanco. Dolgoletni kapetan elfa, ki so ga v zadnjih letih pestile številne poškodbe, naj bi se poslovil 10. avgusta na prijateljski tekmi z Brazilijo. Pa se ne bo! Ballack je slovo od reprezentance in organizacijo poslovilne tekme brez njegove privolitve označil za farso nogometne zveze. Pravi, da selektor Joachim Loew z njim ne dela s spoštovanjem, ki si ga zasluži. Michael je že pred nekaj meseci okreval po poškodbi, a Loew o tem sploh ni želel slišati.

"Da se prijateljska tekma, ki je že dolgo načrtovana, kar naenkrat poimenuje za mojo poslovilno tekmo, je farsa. Vem, da svojim navijačem dolgujem slovo, a te ponudbe ne morem sprejeti," je ogorčeno v sporočilu za javnost zapisal Ballack, ki je v teh dneh na počitnicah. "Tudi sam sem šele ta četrtek iz medijev izvedel, da selektor name ne računa več. Način, kako je to Loew sporočil javnost, je enak načinu, kako je z mano delal vse od moje poškodbe lanskega poletja."

98 tekem in 42 golov

Michael Ballack zaradi poškodbe ni igral na lanskem SP v Južnoafriški republiki, kjer je Nemčija osvojila tretje mesto. Eden najboljših nemških nogometašev v zadnjem desetletju je za nemško izbrano vrsto na 98 tekmah dosegel 42 golov. V vzhodnonemškem Görlitzu rojeni Ballack je najbolj prepričljive predstave prikazal, ko je igral za Bayer iz Leverkusna (od 1999 do 2002) in Bayern iz Münchna (od 2002 do 2006). Štiri leta je bil član angleškega Chelseaja, lani pa je znova oblekel dres farmacevtov iz Leverkusna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.