Šport > Nogomet
37 ogledov

"Vsi čakajo, da se z Zahom počiva!"

Ačimović, Olimpija
1/8
Jošt Smolej
Športni direktor Olimpije Mile Ačimović je v četrtek na novinarski konferenci v Stožicah predstavil pet okrepitev pred novo sezono.

"Delam na tem, da dobimo še enega napadalca. Vsi, ki poznajo nogomet, se zavedajo, da Olimpija potrebuje še enega napadalca. Pogovarjamo se z dvema nogometašema in upam, da se nam bo uspelo dogovoriti," je ob Antoniu Delamei Mlinarju, Filipu Valenčiču, Maticu Finku, Đorđu Ivelji in Aleksandru Šeligi povedal Mile Ačimović. Obenem se ni želel spuščati v polemike okoli imena novega napadalca, kar naj bi po do zdaj znanih informacijah postal Dejan Djermanović. "Nimam komentarja," je bil jasen Ačimović.

Na neki način so zeleno-beli že pred sezono dosegli prvo zmago nad Mariborom, saj se je za vse tri mlade nogometaše Interblocka potegoval tudi mariborski športni direktor Zlatko Zahovič. "Teh treh fantov ni bilo lahko dobiti. Imajo določene kakovosti, ampak njihova osebna želja, želja po tem, da pridejo k nam in oblečejo ta dres, je prevladala nad čemerkoli. Tu ni bil pomemben niti Mile niti kdorkoli drug. Ti trije fantje so se odločili, da bi radi igrali za Olimpijo, kar mi je bilo zelo všeč. Sami so se odločili, niti moje besede niti kdorkoli drug jih v to ni prepričal. Sami so se odločili, da bodo igrali za Olimpijo. S tem so mi ogromno pomagali," je dodal prvi ljubljanski kadrovnik.

Obenem je Ačimovič zanikal, da se pripravlja tudi na Zahovičeve miselne igrice, ki ga brez dvoma čakajo tudi v novi sezoni, sam pa se vanje (do zdaj) ni spuščal: "Nimam nobenih igric. Če povem povsem iskreno, v teh šestih mesecih, ko sem tukaj, se z ljudmi iz Maribora niti nisem preveč srečeval. Seveda gre za specifične tekme, ki jih vsi čakajo. To je verjetno tudi eden od razlogov, da za nas želi igrati toliko nogometašev, ravno zaradi tega derbija. Imam občutek, da že vsi malo čakajo, da se z Zlatkom počiva! Imava korekten odnos in ga bova imela, če se bo le dalo. Ampak vidim, da se imava tudi midva počasi že zadosti, saj sva se že začela srečevati na trgu," je še v smehu zaključil Ačimovič.

Trener zmajev Dušan Kosič ni zanikal, da je izjemno razočaran nad nenadnim odhodom njegovega pomočnika in kondicijskega trenerja, Aleša Čeha in Martina Magistra, tik pred začetkom sezone: "Martin Magister je znan kot verjetno najboljši na tem področju pri nas. Zadeva se me je dotaknila, moram priznati, a konec koncev so bile zadeve speljane, kot so pač bile. Mi gremo dalje, cilji se niso in se ne bodo spremenili. Vse ostaja enako, tudi pri filozofiji. Obema želim veliko sreče, saj si jo zaslužita. Cilji se ne spreminjajo," je dejal Kosič. Skupaj z Ačimovičem sta mirila prevelika pričakovanja pred prvo evropsko tekmo 30. junija, na kateri bodo Ljubljančani igrali brez Ivelje, Šelige (ne bosta registrirana) in kaznovanega Bobana Jovića.

"Ambicije so visoke. Startamo na obe trofeji, ki bosta to leto na razpolago. To ne bo lahka naloga. Veliko časa za uigravanje nimamo, pri Olimpiji pa za to ni na voljo niti dovolj prostora niti časa. Kar se tiče Evrope, ne bi ničesar obljubljal. Res je odvisno od nasprotnika. Radi bi šli čim dlje, a moramo biti realni in tudi videti, s kom bomo igrali. Po eni strani si želim privlačnega, močnega nasprotnika, po drugi strani pa enega, ki bi ga hitro 'stresli' in šli dalje," je še pristavil Ačimovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.