Šport > Nogomet
20 ogledov

Odpuščeni nekdanji zvezdniki

Manchester City Vieira Mancini Reuters
Nekdanji reprezentanti Jonathan Woodgate, Patrick Vieira in Owen Hargreaves so med odpuščenimi zvezdniki po končani sezoni Premier League. Nov klub si lahko izbere tudi Robert Pires. Razlog: nenehne poškodbe ali izpad v drugo ligo (znižanje proračuna).

Nekdanjega svetovnega prvaka s Francijo, 35-letnega Patricka Vieiro, je Manchester City odpustil, potem ko v zadnji sezoni ni imel pomembne vloge (pa s toliko pompa je predlani prišel v ekipo). Da sta Tottenham in Manchester United odpustila Jonathana Woodgata in Owna Hargreavsa ni presenečenje, saj so ju vso sezono pestile poškodbe. Hargreaves je leta 2007 iz münchenskega Bayerna v Manchester prišel za 20 milijonov evrov, a v štirih sezonah odigral vsega 39 tekem. Woodgate je nekoč igral celo za Real Madrid in veljal za najbolj perspektivnega angleškega centralnega branilca. V zadnjih dveh sezonah je odigral le štiri tekme.

Kar osem igralcev je odpustil West Ham United, saj bodo za nastopanje v championshipu (druga angleška liga) morali znižati proračun. Med njimi je tudi angleški reprezentant Matthew Upson. Še bolj sta odpuščala Blackpool (11 igralcev) in Birmingham City (12). Med slednjimi je tudi nekdanji angleški reprezentant Kevin Phillips. Med bolj znanimi nogometaši, ki so ostali na cesti, je še eden od nekdanjih zlatih Francozov, Robert Pires, ki je nazadnje igral za Aston Villo. Na cesti se je znašel tudi nekdanji nizozemski reprezentant in član Liverpoola ter Chelseaja Boudewijn Zenden, ki je star 35 let nazadnje igral za Sunderland.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.