Šport > Nogomet
8 ogledov

Real potrebuje okrepitve zaradi Barçe

Jose Maria Guti EPA
José Maria Guti se je po premierni turški sezoni pri Bešiktašu po koncu sezone vrnil v Madrid, kjer ni mogel uiti tamkajšnjim medijem. Tokrat se je za Canal+ razgovoril o svojem nekdanjem klubu. ''Real potrebuje okrepitve, saj je Barcelona na zelo visokem nivoju,'' meni nekdanji vezist galaktikov.

Guti, ki se je po 15-letni članski karieri v Realu lani preselil v Turčijo, kjer brca za Bešiktaš, še vedno spremlja dogajanje v svojem nekdanjem klubu. O trenutno najbolj vročih imenih, ki se povezujejo z belim baletom, Sergiom Kunom Agüerom in Neymarjem pa: ''Pred kratkim sem govoril z Gilom Marinom (športnim direktorjem Atlética iz Madrida, za katerega brca Agüero, op. a.), pa tudi Florentino v svojih izjavah jasno pravi, da Real ni zainteresiran za Kuna. Florentino se zaveda, da je to stvar časti in da v klub ni dobro pripeljati zvezde mestnega rivala.'' Po Špančevem mnenju je v prihodnje veliko bolj verjeten prestop Neymarja kot Agüera. Zakaj? ''Mislim, da je Neymar veliko bliže prestopu v Real, toda ne vem, če je čas za njegov prihod v Madrid pravi, saj je še zelo mlad. Vseeno mislim, da bi blo z njim letos dobro podpisati pogodbo, četudi še ne bo letos prišel v Madrid.'' Ne glede na to, koga bodo pri Realu še pripeljali v klub pred začetkom prihodnje sezone, je Guti jasen, da Real nujno potrebuje okrepitve, razlog pa tiči v Barceloni. "Upajmo, da se bo Real okrepil, saj okrepitve nujno potrebuje, ker je Barcelona na tako visokem nivoju."

Moudrinho ...
In kako je 34-letnik videl prvo sezono Mourinha na klopi Reala? "Zdi se mi v redu. Ekipa ima veliko karakterja z veliko organizacije, kar je prejšnjim moštvom primanjkovalo. Z Barcelono so se morali spopasti na treh frontah, slavili pa so le na eni, toda mislim, da je tudi ta lovorika zelo prestižna. Za nekatere Kraljevi pokal ni cenjen, toda če ga osvojiš proti takšni Barceloni, ima zagotovo veliko ceno. Tudi v Ligi prvakov so bili konkurenčni, toda na koncu mislim, da je vendarle zmagal boljši."

Sezona v Bešiktašu dobra
Španec, ki je letos za svojo prepoznavnost bolj skrbel z nočnimi izhodi kot pa z dobrimi nogometnimi predstavami, je premierno turško sezono ocenil kot dobro, toda priznava, da si je želel še več. "Končna ocena je dobra. Ni se izšlo, tako kot smo želeli, saj imamo ekipo, ki bi lahko osvojila obe tekmovanji. Toda nič ne de, osvojili smo turški pokal in vstopili v tekmovanje Uefe, kar je za nas najpomembnejše.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.