Ballan kralj Pirenejev

Foto: Žurnal24 Na vrh prelaza La Rabasse je v dežju prvi prikolesaril Allesandro Ballan.
Po dnevu počitka so kolesarji z zahtevno gorsko etapo nadaljevali z Vuelto. Junak sedme etape je postal Italijan Alessandro Ballan, ki je osvojil etapo in oblekel zlato majico vodilnega.
Oglej si celoten članek
 

Dirka po Španiji, sedma etapa

1. A. Ballan (ITA) 6:15,51
2. E. Mosquera (ŠPA) + 2:42
3. A. Contador (ŠPA) + 2:45
136. Gorazd Štangelj (SLO) + 29:55

Kolesarska dirka po Španiji se je v soboto po dnevu počitka nadaljeval s prvo gorsko etapo. Sedmo etapo dolgo kar 223 kilometrov od Barbastre do prelaza La Rabassa v Andori je dobil Italijan Allesandro Ballan . V cilju je imel več kot dve minuti prednosti pred Špancem Ezequielom Mosquero . Glavni favorit dirke Alberto Contador je v cilj prikolesaril kot tretji. Slovenec Gorazd Štangelj je v cilj prikolesaril s skoraj pol urnim zaostankom in zasedel 136. mesto.

Allesandro Ballan je imel največjega tekmca v mrazu in dežju. © Reuters

 
Etapo je zaznamovalo slabo in hladno vreme ter dolg pobeg v katerem je sodeloval tudi kasnejši zmagovalec etape Ballan. Peterica kolesarjev je pobegnila že na 18 kilometru. Na polovici etape so imeli ubežniki pred glavnino že 11 minut prednosti. V glavnini so tempo narekovali kolesarji Cofidisa in Astane . Dvajset kilometrov pred ciljem pa je Ballan ostal sam v ospredju. Z zalogo prednosti in ob pomoči slabega vremena je dosegel prvo zmago v letošnji sezoni. Z zmago je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. V glavnini pa je imel v ciljnem vzponu največ moči Alberto Contador, ki je pred ostalimi favoriti pridobil nekaj prednosti pred rojakom Carolosom Sastrejem in skoraj minuto prednosti pred Alejandrom Valverdejem .

V skupni razvrstitvi je vodstvo z današnjo zmago prevzel Ballan, z minuto zaostanka za Italijanom je na drugem mestu ameriški kolesar Levi Leipheimer . Francoz Sylvain Chavanel pa je na tretjem mestu z 21 sekund zaostanka za drugouvrščenim. Slovenski kolesar Štangelj je bolj proti koncu razpredelnice, za zmagovalcem ima skoraj eno uro zaostanka (57:59) in je trenutno na 151. mestu od skupno 161 kolesarjev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.