Baloteli zabil za zmago Liverpoola

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Anfieldu smo kljub pomembnosti obračuna spremljali odlično tekmo, ki jo je s prvim ligaškim golom v sezoni odločil Mario Balotelli.
Oglej si celoten članek

Liverpool je kljub zmagi ostal sedmi, Tottenham pa je po porazu (3:2) padel na šesto mesto in ima še naprej 44 točk, le eno več od Redsov. Srečanje je zaznamovala vrnitev Daniela Sturridga v prvo postavo ter odločilni gol, ki ga je dosegel Mario Balotelli.

Brendan Rodgers je pred tekmo ostal brez enega glavnih adutov, Raheem Sterling se namreč ubada s poškodbo stopala. Tudi Lucas Leiva je načet, tako da sta pri Redsih začela Lazar Marković in Sturridge. Mauricio Pochettino večjih težav s poškodovanimi igralci ni imel. Na zelenico je poslal identično enajsterico kot v soboto proti Arsenalu.

Liverpool je povedel v 15. minuti. Jan Vertonghen se je za dolgo žogo boril s Sturridgem, do nje je prišel Marković in krenil proti golu, Srb se je odločil za strel s 16 metrov in po malce slabšem posredovanju Huga Llorisa Anfield dvignil na noge.

Tottenham je izenačil z golom Harryja Kana, domači pa so ponovno povedli z enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Steven Gerrard. Moussa Dembele je z izenačujočim zadetkom redse prisilil, da so pritiskali do zadnje minute. S prvim golom v letošnji sezoni Premier lige je nasprotnika za končnih 3:2 premagal Balotelli.

Več na Goal.com/si/.

Angleška liga, 25. kolo:

Arsenal : Leicester City 2:1 (2:0)
Koscielny 27., Walcott 41.; Kramarić 62.

Hull City : Aston Villa 2:0 (1:0)
Jelavić 22., N'Daye 74.

Sunderland : Queens Park Rangers 0:2 (0:2)
Fer 17., Zamora 45.

Liverpool : Tottenham 3:2 (1:1)
Marković 15., Gerrard 53./11-m, Balotelli 83.; Kane 26., Dembele 61.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.