Šport
19 ogledov

Baloteli zabil za zmago Liverpoola

liverpool steven gerrard EPA
Na Anfieldu smo kljub pomembnosti obračuna spremljali odlično tekmo, ki jo je s prvim ligaškim golom v sezoni odločil Mario Balotelli.

Liverpool je kljub zmagi ostal sedmi, Tottenham pa je po porazu (3:2) padel na šesto mesto in ima še naprej 44 točk, le eno več od Redsov. Srečanje je zaznamovala vrnitev Daniela Sturridga v prvo postavo ter odločilni gol, ki ga je dosegel Mario Balotelli.

Brendan Rodgers je pred tekmo ostal brez enega glavnih adutov, Raheem Sterling se namreč ubada s poškodbo stopala. Tudi Lucas Leiva je načet, tako da sta pri Redsih začela Lazar Marković in Sturridge. Mauricio Pochettino večjih težav s poškodovanimi igralci ni imel. Na zelenico je poslal identično enajsterico kot v soboto proti Arsenalu.

Liverpool je povedel v 15. minuti. Jan Vertonghen se je za dolgo žogo boril s Sturridgem, do nje je prišel Marković in krenil proti golu, Srb se je odločil za strel s 16 metrov in po malce slabšem posredovanju Huga Llorisa Anfield dvignil na noge.

Tottenham je izenačil z golom Harryja Kana, domači pa so ponovno povedli z enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Steven Gerrard. Moussa Dembele je z izenačujočim zadetkom redse prisilil, da so pritiskali do zadnje minute. S prvim golom v letošnji sezoni Premier lige je nasprotnika za končnih 3:2 premagal Balotelli.

Več na Goal.com/si/.

Angleška liga, 25. kolo:

Arsenal : Leicester City 2:1 (2:0)
Koscielny 27., Walcott 41.; Kramarić 62.

Hull City : Aston Villa 2:0 (1:0)
Jelavić 22., N'Daye 74.

Sunderland : Queens Park Rangers 0:2 (0:2)
Fer 17., Zamora 45.

Liverpool : Tottenham 3:2 (1:1)
Marković 15., Gerrard 53./11-m, Balotelli 83.; Kane 26., Dembele 61.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.