Barça, Atléti in L'pool obračajo milijone

Foto: EPA
Foto: EPA
Do konca prestopnega roka je še več kot mesec dni, toda dogajanje je bilo že v juliju zelo pestro.
Oglej si celoten članek

Evropski nogometni velikani so v letošnjem prestopnem roku že veliko poslovali, pri vrhu seznama največjih zapravljivcev pa ni večjih presenečenj. Največ denarja sta do sedaj vložila giganta španskega prvenstva - Barcelona in Real Madrid. Katalonci so za prenovo moštva zapravili že 143 milijonov evrov, njihovi večni rivali iz španske prestolnice pa 110 milijonov.

A ob tem velja poudariti, da je Barça s prodajami zaslužila že 79,8, Madrid pa zaenkrat le 28,5 mil €. Pri aktualnih evropskih prvakih je v načrtu še kakšen odhod, blizu selitve naj bi bila predvsem Sami Khedira in Ángel di María.

Prodali, nato pa v nabavo

Na tretjem mestu zapravljivcev je Liverpool z 98,8 mio. € izdatkov, vendar pa so na Anfildu klubsko blagajno napolnili s prodajo Luisa Suáreza (81 mio. €). Redsom sledi Chelsea (93,5 mio. €), na petem mestu pa najdemo Atlético Madrid z 88,5 mio. € vrednimi prihodi. Tudi pri španskih prvakih velja, da so veliko zaslužili s prodajami (80 mio. €). 

Svetniki mastno služijo

Za četo Diega Simeoneja sta se med največjimi kupci zvrstila Arsenal (77 mio. €) in Manchester United (73,5 mio. €). Manchester City je zaenkrat netipično zadržan, Paris Saint-Germain pa ima zaradi kršitve finančnega fair-playa delno "zvezane roke".

Na vrhu seznama moštev, ki so največ zaslužila v tem poletju, je angleški Southampton. Proračun "svetnikov" je bogatejši že za 119,5 milijonov evrov. Malce več kot Barcelona in Atlético sta zaslužila Monaco (86,5 mio. €) in Liverpool. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Največji zapravljivci:
1. Barcelona 143 mio. €
2. Real Madrid 110 mio. €
3. Liverpool 98,8 mio. €
4. Chelsea 93,5 mio. €
5. Atlético Madrid 88,5 mio €
6. Arsenal 77 mio. €
7. Manchester United 73,5 mio €

 

Največji zaslužkarji:
1. Southampton 119,5 mio. €
2. Monaco 86,5 mio. €
3. Liverpool 81 mio. €
4. Atlético Madrid 80 mio. €
5. Barcelona 79,8 mio. €

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.