Šport
25 ogledov

Barça, Atléti in L'pool obračajo milijone

Luis Suarez EPA
Do konca prestopnega roka je še več kot mesec dni, toda dogajanje je bilo že v juliju zelo pestro.

Evropski nogometni velikani so v letošnjem prestopnem roku že veliko poslovali, pri vrhu seznama največjih zapravljivcev pa ni večjih presenečenj. Največ denarja sta do sedaj vložila giganta španskega prvenstva - Barcelona in Real Madrid. Katalonci so za prenovo moštva zapravili že 143 milijonov evrov, njihovi večni rivali iz španske prestolnice pa 110 milijonov.

A ob tem velja poudariti, da je Barça s prodajami zaslužila že 79,8, Madrid pa zaenkrat le 28,5 mil €. Pri aktualnih evropskih prvakih je v načrtu še kakšen odhod, blizu selitve naj bi bila predvsem Sami Khedira in Ángel di María.

Prodali, nato pa v nabavo

Na tretjem mestu zapravljivcev je Liverpool z 98,8 mio. € izdatkov, vendar pa so na Anfildu klubsko blagajno napolnili s prodajo Luisa Suáreza (81 mio. €). Redsom sledi Chelsea (93,5 mio. €), na petem mestu pa najdemo Atlético Madrid z 88,5 mio. € vrednimi prihodi. Tudi pri španskih prvakih velja, da so veliko zaslužili s prodajami (80 mio. €). 

Svetniki mastno služijo

Za četo Diega Simeoneja sta se med največjimi kupci zvrstila Arsenal (77 mio. €) in Manchester United (73,5 mio. €). Manchester City je zaenkrat netipično zadržan, Paris Saint-Germain pa ima zaradi kršitve finančnega fair-playa delno "zvezane roke".

Na vrhu seznama moštev, ki so največ zaslužila v tem poletju, je angleški Southampton. Proračun "svetnikov" je bogatejši že za 119,5 milijonov evrov. Malce več kot Barcelona in Atlético sta zaslužila Monaco (86,5 mio. €) in Liverpool. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Največji zapravljivci:
1. Barcelona 143 mio. €
2. Real Madrid 110 mio. €
3. Liverpool 98,8 mio. €
4. Chelsea 93,5 mio. €
5. Atlético Madrid 88,5 mio €
6. Arsenal 77 mio. €
7. Manchester United 73,5 mio €

 

Največji zaslužkarji:
1. Southampton 119,5 mio. €
2. Monaco 86,5 mio. €
3. Liverpool 81 mio. €
4. Atlético Madrid 80 mio. €
5. Barcelona 79,8 mio. €

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.