Šport
45 ogledov

Uefin stop za di Marío

Di Maria Real Madrid Almeria Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Čeprav se je zdelo, da bo Ángel di María po svetovnemprvenstvu hitro postal član PSG, je njegov prestop iz Reala naletel na oviro.

V posel med kraljevim klubom in Parižani se je vpletla Evropska nogometna zveza. Zaradi nespoštovanja finančnega fair-playa je Uefa PSG-ju čez poletje dovolila nakupe le v višini 50 milijonov evrov. Deset milijonov več je pariški klub sicer moral plačati Uefi zaradi kršitev finančnih pravil, skoraj 50 milijonov pa je že zapravil za branilca Davida Luiza.

Če želijo Parižani kupiti Ángela Fabiána di Marío, bodo tako morali prodati katerega od dosedanjih nogometašev. Pri madridskem Realu sicer zahtevajo za Argentinca 60 milijonov evrov, denar pa si želijo čim prej, saj ga nameravajo vložiti v nabavo Jamesa Rodrigueza, ki je član Monaca. PSG bi tako ob zveneči okrepitvi še oslabil največjega tekmeca v francoskem prvenstvu. 

Za Marío so sicer zelo zainteresirani tudi pri Manchester Unitedu, a je klub z Old Trafforda pripravljen plačati precej manj kot šejki iz Pariza.

Komentarjev 1
  • krojf 17:53 15.julij 2014.

    Oboji so za v peto ligo po kriteriju finančnega fair playa, tudi real je državi Španiji dolžan velikanske zneske davka, kot Grčija.