Šport > Nogomet
20 ogledov

Uefa nadaljuje s preiskavo "fair playa" 9 klubov

michel platini Profimedias
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo nadaljevala s preiskavo devetih nogometnih klubov zaradi kršenja finančnega fair playa.

Uefa je na svoji spletni strani (www.uefa.com) zapisala, da so 76 od 237 klubov, ki so sodelovali v tej sezoni v evropskih nogometnih pokalih, zaprosili za dodatna pojasnila. V nadaljnjem postopku je ostala deveterica.

Uefa ni sporočila ime omenjenih devetih klubov, ki jim grozijo kazni, med njimi pa naj bi bila zaradi velikih stroškov za nakup igralcev Manchester City, ki se poteguje za naslov v angleški Premier League, in vodilni francoski prvoligaš Paris Saint-Germain.

Veliki presežki že na letni ravni

Po pravilih Uefe imajo lahko klubi v obdobju dveh letih do 45 milijona evrov izgube, kar omenjena kluba krepko presegata že na letni ravni. City, ki je v lasti poslovnežev iz Abu Dabija, naj bi imel 119 milijonov evrov leta 2012 in 62,8 milijona evrov lani, pariški PSG, ki ga imajo v posesti Katarci, pa naj bi imel 130 milijon evrov izgube.

Francoz Michel Platini, predsednik Uefe, je sicer že pred časom dejal, da ne pričakuje, da bi zaradi kršenja pravil katerega izmed klubov za prihodnjo sezono doletela prepoved nastopanja v evropskih pokalih.

Komentarjev 2
  • Silvester Alič 17:56 15.avgust 2014.

    manchester city in psg bi morali takoj vržt iz lige prvakov.

  • Silvester Alič 17:56 15.avgust 2014.

    manchester city in psg bi morali takoj vržt iz lige prvakov.