Šport > Nogomet
29 ogledov

Costin prestop v Chelsea uraden po finalu

Diego Costa enajstmetrovka Chelsea Atletico Madrid Liga prvakov EPA
Prestop Diega Coste iz Atlético Madrida v Chelsea je gotov, manjka le še uradna potrditev, poročanje tabloida The Sun v petek prenašajo otoški in evropski mediji.

Atlético Madrid in Chelsea naj bi po poročanju The Suna in ostalih britanskih medijev dosegla dogovor o prestopu brazilskega napadalca španske reprezentance Diega Coste. Costa, eden strelcev ob zmagi nad londonskim moštvom v sredinem polfinalu Lige prvakov (3:1), naj bi na Stamford Bridge, kjer je uspešno izvedel enajstmetrovko v drugem polčasu, prestopil v zameno za 40 milijonov evrov.

Bogati lastnik Roman Abramovič bo v zahodnem Londonu tako izpolnil večmesečno željo trenerju Joséju Mourinhu, ki se je kmalu po začetku prve sezone ob povratku na Otok začel pritoževati, da nima na voljo nobenega razpoloženega napadalca.

Eto'o odhaja, Ba prav tako, Torres zaželen

25-letni Costa bo na prvi uradni članski tekmi za Španijo najverjetneje debitiral šele na svetovnem prvenstvu v Braziliji, saj je zaenkrat odigral le minute na prijateljskih dvobojih. Costa naj bi podpisal petletno pogodbo in na leto zaslužil štiri milijone evrov. 

Britanski kolegi poročajo, da bo prestop uradno potrjen šele po finalu Lige prvakov, kjer Atlético čaka mestni rival Real Madrid. Nekaj pogajanj so predstavniki obeh "strank" opravili tudi okrog nedavne tekme v Londonu, ki ga ob koncu sezone gotovo zapušča osmoljenec dvoboja Samuel Eto'o, prav tako Demba Ba, medtem ko Fernanda Torresa želita Tottenham in Galatasaray.

"Tržišče je zdaj zaprto, znova se odpre poleti. Nismo tip kluba, ki bi prodajal in kupoval. Opravili bomo nekaj nakupov. Nikoli nisem zanikal, da potrebujemo napadalca. Diego Costa je dober igralec, a je Atléticov, ne morem reči ničesar več," je v povezavi s prestopi v petek na novinarski konferenci povedal Mourinho. "(Thibaut) Courtois? Raje rečem, da je vratar Atlética. Raje recimo tako," je še pristavil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.