Barça dobila obliž na rano - prihaja Karabatić

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francoski rokometni zvezdnik Nikola Karabatić bo v sredo podpisal pogodbo z Barcelono, so sporočili iz katalonskega kluba.
Oglej si celoten članek

Potem, ko so se nogometaši okrepili z Brazilcem Neymarjem, so tudi njihovi rokometni kolegi dobili zvezdniškega soigralca. Nikola Karabatić bo v sredo podpisal štiriletno pogodbo z Barcelono, tako bo francoski reprezentant pri Blaugrani ostal do leta 2017, ko bo imel 33 let.

Beg iz Francije

Rokometaš srbskih korenin je dvakrat postal olimpijski zmagovalec, z zlato generacijo "Galskih petelinov" je osvojil tudi svetovni in evropski naslov. S Kielom je slavil v ligi prvakov in štirikrat v nemški Bundesligi, zatem ga je pot vodila v Montpellier.

Iz francoskega velikana ga je "izgnala" razvpita stavniška afera, preselil se je k moštvu Pays d'Aix. A tam očitno ne bo ostal prav dolgo, že v naslednji sezoni ga bodo lahko gledali navijači v katalonski prestolnici. Odlikuje ga raznolika igra na zunanjih položajih, zelo soliden je tudi pri izvajanju obrambnih nalog.

V tretje po naslov s Karabatićem

Karabatić, ki je bil leta 2007 izbran tudi za najboljšega igralca na svetu, je za Barcelono obliž na rano, ki so jo Katalonci skupili v nedeljo, ko so še drugič zapored klonili v finalu lige prvakov v Kölnu. Tokrat je bil po podaljšku boljši HSV Hamburg (30:29). 

Barcelona ostaja edini klub v španski ligi, ki je v finančnem (in posledično tudi igralskem in organizacijskem) smislu še konkurenčen bogatim nemškim moštvom, pravzaprav ima večji proračun od večine. Tudi drobtinice z mize nogometnega moštva so očitno dovolj, da se na kupu zbere izjemna ekipa. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.