Šport
20 ogledov

Barça dobila obliž na rano - prihaja Karabatić

sport29.01.09..Nikola Karabatic, Francija. foto: Reuters. Reuters
Francoski rokometni zvezdnik Nikola Karabatić bo v sredo podpisal pogodbo z Barcelono, so sporočili iz katalonskega kluba.

Potem, ko so se nogometaši okrepili z Brazilcem Neymarjem, so tudi njihovi rokometni kolegi dobili zvezdniškega soigralca. Nikola Karabatić bo v sredo podpisal štiriletno pogodbo z Barcelono, tako bo francoski reprezentant pri Blaugrani ostal do leta 2017, ko bo imel 33 let.

Beg iz Francije

Rokometaš srbskih korenin je dvakrat postal olimpijski zmagovalec, z zlato generacijo "Galskih petelinov" je osvojil tudi svetovni in evropski naslov. S Kielom je slavil v ligi prvakov in štirikrat v nemški Bundesligi, zatem ga je pot vodila v Montpellier.

Iz francoskega velikana ga je "izgnala" razvpita stavniška afera, preselil se je k moštvu Pays d'Aix. A tam očitno ne bo ostal prav dolgo, že v naslednji sezoni ga bodo lahko gledali navijači v katalonski prestolnici. Odlikuje ga raznolika igra na zunanjih položajih, zelo soliden je tudi pri izvajanju obrambnih nalog.

V tretje po naslov s Karabatićem

Karabatić, ki je bil leta 2007 izbran tudi za najboljšega igralca na svetu, je za Barcelono obliž na rano, ki so jo Katalonci skupili v nedeljo, ko so še drugič zapored klonili v finalu lige prvakov v Kölnu. Tokrat je bil po podaljšku boljši HSV Hamburg (30:29). 

Barcelona ostaja edini klub v španski ligi, ki je v finančnem (in posledično tudi igralskem in organizacijskem) smislu še konkurenčen bogatim nemškim moštvom, pravzaprav ima večji proračun od večine. Tudi drobtinice z mize nogometnega moštva so očitno dovolj, da se na kupu zbere izjemna ekipa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.